Son Konular

Kocaeli Üniversitesi'nde Mezuniyet Töreni ve Din Görevlilerine Eğitim Verildi

haberci

Efsanevi Üye
Credits
1.229.484
white.jpg

Kocaeli Üniversitesi Kartepe Turizm Meslek Yüksekokulu'nda muhteşem bir mezuniyet töreni gerçekleşti. Tören, Kartepe Park Otel'de gerçekleşti ve okulun başarılı öğrencileri büyük bir coşkuyla mezuniyetlerini kutladılar. KOÜ Kartepe Turizm MYO Müdürü Prof. Dr. Bilsen Bilgili, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada onları gururla tebrik etti.

Mezuniyet töreninde, okul birincisi, ikincisi ve üçüncüsü öğrencilere ödülleri takdim edildi. Törenin en renkli anlarından biri de öğrencilerin kep atma töreniydi. Bu anlamlı tören, diplomanın verilmesiyle sona erdi.

Kocaeli İl Müftülüğü ve İzmit İlçe Müftülüğü işbirliğiyle düzenlenen seminer programı din görevlilerine verildi. Program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu'nun çocuklar hakkındaki duygusal sözleriyle devam etti. Sönmezoğlu, çocukların hayatımızdaki önemine vurgu yaparak, onlara güzel ahlakı aşılamamız gerektiğini ifade etti.

İzmit Müftüsü Mehmet Reşat Şavlı, yaz Kur'an kurslarının çocuklar için manevi açıdan önemli olduğunu belirtti. Programa, birçok önemli ismin katıldığı gözlemlendi. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, yaz Kur'an kurslarının sadece eğitim verilen değil, aynı zamanda sevgi ve hoşgörünün paylaşıldığı yerler olduğunu vurguladı.

Bu değerli programa, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, AFAD İl Müdürü Mehmet Emin Koçan, müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, şube müdürleri ve camilerde görev yapan diğer personeller de katıldı.

Kocaeli Üniversitesi'nde mezuniyet törenlerinin coşkusunu ve heyecanını duymak her zaman güzel. Ancak din görevlilerine eğitim verilmesi konusu biraz daha detay gerektiriyor gibi. Üniversitelerin topluma katkı sağlamak adına çeşitli eğitim programları düzenlemesi önemli; fakat bu tür eğitimlerin içeriği ve hangi çerçevede verildiği de bir o kadar önemli. Acaba bu programın içeriği nedir ve nasıl bir etki yaratması bekleniyor? Diğer üniversiteler de benzer uygulamalara yönelmeli mi, yoksa bu sadece belirli bir bölgeye özgü bir ihtiyaç mı?

İzmir'de Orman Yangını: Yüzlerce Ev Boşaltıldı!