haberci
Efsanevi Üye

Kocaeli'de binlerce genç, üniversite hayallerine bir adım daha yaklaşmak için Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) Temel Yeterlilik Testi (TYT) oturumunda ter döktü. Sabahın erken saatlerinde sınav salonlarına akın eden adaylar, uzun bir hazırlık sürecinin ardından bilgi ve becerilerini sergileme fırsatı buldular. Bu heyecan dolu gün, aileleri de dışarıda heyecanlandırdı.
Öğrenciler, TYT'de Türkçe, matematik, sosyal bilimler ve fen bilimleri alanlarında toplam 120 soruyu cevapladılar. Saatler süren sınavda gençler, kendilerini en iyi şekilde ifade edebilmek için ellerinden geleni yaptılar. Sınav salonlarında titiz bir denetim sağlanarak, adayların huzur içinde sınavlarını tamamlamaları sağlandı.
Veliler de çocuklarının yanında olmak ve desteklemek adına sınavın bitmesini heyecanla beklediler. Bekleyen velilerden Durmuş Aydın, "Oğlum için buradayım ve tüm adaylara başarılar diliyorum. Kendimden bile daha heyecanlıyım. Umarım çocuğum hak ettiği başarıyı elde eder. Bazı aileler son dakikada yetiştiler ama hepsi sınav için hazırdı. Bu süreçte birlikte olmak önemli" şeklinde konuştu. - KOCAELİ