Son Konular

• SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ

Değerli Forum Üyeleri,

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 87. yıl dönümünde (10 Kasım 1938), minnet ve rahmetle anıyoruz.

SAAT: 09:05

"Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."

Ruhu Şad Olsun.

10 Kasım 2025 | [ ForumSitesi.Com.TR / Yönetim Ekibi]

Kocaeli'de parfüm tesisindeki yangından yaralı kurtuldu: Ateşten kimse kimseyi görmedi

2026 asgari ücrete zam senaryoları

Ömer Çelik: Cumhur İttifakı'nda çatlak yoktur

Puan 38
Çözümler 0
habercihaberci doğrulanmış üyedir.
Kocaeli'de parfüm tesisindeki yangından yaralı kurtuldu: Ateşten kimse kimseyi görmedi

Dilovası ilçesinde parfüm dolum tesisinde yaralanan işçilerden Ayten Aras, yaşanan dehşet anlarını, "Ateşten kimse kimseyi görmedi. Kapı açıktı, bende kendimi dışarı attım. 'Kendimi dışarı atayım, komşular üstümü söndürsün' diye düşündüm." sözleriyle anlattı.

6911d06b9f2a1230__w1200xh800.jpg

6911d07541b60971__w1200xh800.jpg

6911d080c6562751__w1200xh973.jpg

6911d08d00904235__w1200xh953.jpg

Kocaeli'nin Dilovası ilçesine bağlı Mimar Sinan Mahallesi'nde bulunan tesiste cumartesi sabah saat 09.00 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi.

YANGINDA 6 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ekiplerin yoğun müdahalesi sonucu kontrol altına alınan yangında 6 kişi yaşamını yitirdi.

1'i ağır 7 kişi de yaralandı.

"KOLONYA PARFÜM MAKİNESİ ELİNDE PATLADI"

Faciadan yaralı kurtulan işçilerden Ayten Aras, dehşet anlarını anlattı.

Olay günü 5 kişi yan yana çalıştıklarını ifade eden Aras, şunları söyledi:

"ATEŞTEN KİMSE KİMSEYİ GÖRMEDİ"

"ALLAH BENİ ÇOCUKLARIMA BAĞIŞLADI"

Gözyaşlarına hakim olamayan Ayten Aras,"Allah bizi kurtardı, çocuklarıma bağışladı"dedi.

Kendisinin kurtulduğunu ancak mesai arkadaşlarının içeride kaldığını anlatan Aras, şöyle devam etti:

"YEMEK VERMİYORDU, OTURACAK YERİMİZ YOKTU, SİGORTA DA YOKTU

İş yerinde yaşanan sıkıntılara da değinen Aras,"Sosyal hak yoktu. Anca bizi çalıştırıyordu. Yemek vermiyordu, oturacak yerimiz yoktu, sigorta da yoktu. Hiçbir sosyal hak yoktu, vermiyordu. Günlük bana 800 lira veriyordu. 4 yıldan fazladır burada çalışıyordum"diye konuştu.

"KİMSE KEYİF İÇİN GİDİP ÇALIŞMAZ"

Tedavisinin ardından şikayetçi olduğunu, iş yerinde yaşanan sıkıntıları ve ihmalleri yetkililere anlattığını dile getiren Ayten Aras, şu ifadeleri kullandı:

"PATRON OLAY GÜNÜ GELDİ, ÖYLE GÖRDÜ GİTTİ"

İş yeri sahibinin her gün tesise geldiğini vurgulayan Aras,"Cumartesi günleri saat 09.00'da geliyordu. Olay günü geldi, öyle gördü gitti. Hep 09.00 olunca geliyordu bizim başımıza. Gece gündüz hep bizleydi. Oğlu gelmiyordu. Oğlu ara sıra babasının yanına geliyordu"ifadelerini kullandı.

2026 asgari ücrete zam senaryoları

Ömer Çelik: Cumhur İttifakı'nda çatlak yoktur

1. Konular

1. 1.284.038
  2. Mesajlar

1. 1.687.135
  3. Kullanıcılar

1. 32.590
  4. Son üye

Geri
Üst Alt