Modoratör
Yeni Üye
Koçanlı mısır konservesi nasıl yapılır?
Evde Mısır Konservesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mısırlar haşlanıp, tanelenir ve kaynar suda iyice yıkanıp, süzülür.
- Kavanozlara koyularak üzerine şeker ve tuz eklenip, üzerini bir parmak geçecek şekilde kaynar su ilave edilip, ağzı sıkıca kapatılarak ters çevrilir.
- Soğuyunca, serin ve karanlık bir yerde saklanır.
Konserve mısır kaç günde tüketilmeli?
Konserve mısır kaç günde tüketilmeli?
Merhaba, kapalı şekilde konserve edilmiş ürünler oda sıcaklığında, direkt güneş ışığı almayacak şekilde muhafaza edilir. Açıldıktan sonra ise içindeki sıvı dökülmeden buzdolabında saklanması ve en fazla 3 gün içinde tüketilmesi tavsiye edilir.
Hazır mısır konservesi nasıl pişirilir?
Hazır mısır konservesi nasıl pişirilir?
Küçük bir tencereye, 3 bardak su koyup kaynatalım. Üzerine koyacağımız kegire konserve mısırları dökerek 10-15 dakika arasında su buharında ısıtalım. Ardından kaseye alacağınız mısırları, tereyağ ya da margarin ile karıştıralım.
Nefis Yemek Tarifleri mısır konservesi nasıl yapılır?
Konserve Mısır Tarifi Nasıl Yapılır? Süt mısırlarını tane tane ayıklıyoruz. Haşlıyoruz ve 500 ml olan kavanozumuza dolduruyoruz, üzerine 1 çay kaşığı tuz ve 2 çay kaşığı şeker ekliyoruz. Üste çıkacak kadar sıcak su ekleyip kavanozun kapağını sıkıca kapatıyoruz.
Kaynama mısır nasıl yapılır?
Kaynama mısır nasıl yapılır?
Tane tane ayıkladığınız mısırları derin bir tencere içine koyun. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su koyun. Arzu ettiğiniz kadar tuz serpiştirip, 20dk kadar haşlayın. Mısırlar yeterince yumuşadığında ocaktan alın.
Hazır bardakta mısır nasıl yapılır?
Hazır bardakta mısır nasıl yapılır?
Mısırları bir tencerenin içine döküyoruz ve üzerini kapatacak şekilde su ekleyip yarım saatte yakın kaynatıyoruz ki sert kalmasın. Kaynayan mısırları süzüp bir tabağın içine alıyoruz. Bir-bir buçuk yemek kaşığı tereyağını ve 1 çay kaşığı tuzu mısırların üzerine koyup, yağ eriyinceye dek karıştırıyoruz.
Mısır konservesi nasıl açılır?
1-2 cm aralık bırakarak konserve kapağına başka bir delik daha açın. Bu yöntemi kullanarak tüm kapak boyunca küçük delikler açın. Bıçağın sivri ucunu deliklerden birine sokun ve yukarı doğru ittirin. Bu yöntemle kapak kısa sürede açılacaktır.
Konserve yapımı nasıl olur?
Konserve yapımı nasıl olur?
Konservenin temel kuralı kullanılacak besinin hafif soteleme işleminden geçerek sıcak şekilde kapatılmasıdır. Doğranan sebzeler bir tencere içinde hafif ateşte döndürülür ve kavanozlara eklenir. Sıcak şekilde eklendiğinde ömrü daha uzun olur. Konserve kavanozlarının güvenlik testinden geçmesi gerekir.