Modoratör
Yeni Üye
Koçluk eğitimi kimler alabilir?
Yaşamlarının farklı alanlarını keşfetmek isteyenler, Hayatlarında kendisini gerçekleştirmek için itici bir güce ihtiyaç duyanlar, Hayalleri ve hedefleri olanlar, Yaşamlarının dizginlerini eline almak ve hedefleri doğrultusunda hızlı adımlar atmak isteyen kişiler bu eğitimi alabilir.
Öğrenci koçu kimler olabilir?
Öğrenci koçu kimler olabilir?
Kimler Eğitim Koçu Olabilir? Eğitim koçu olabilmek için öğretmen olmak gerekmiyor. Kişi/kişiler öğretmen olmasa da; eğitim-öğretim sistemi içinde öğrencilerin sorumluluklarını, etkileşimlerini ve beklentileri biliyorlarsa eğitim koçu olabilirler.
Kimler koçluk yapabilir?
Kimler koçluk yapabilir?
Kimler Koçluk Yapabilir. En temelde insanlarla yakın çalışmayı sevenler koç olabilir. Koçluk eğitimlerinden 100 saatin altında olmamak üzere eğitim almış olanlar daha bilinçli olarak koçluk yapmaya başlayabilirler. Tabi ki 100 saat eğitim de yeterli değildir.
Öğretmen yaşam koçluğu yapabilir mi?
Öğrenci/Eğitim Koçluğu Sertifika Programına katılıp bu işin eğitimin alınması gerekmektedir. Fakat bu görevin mevzuat alt yapısı yoktur, karşılığında öğretmene ödenecek bir ücret bulunmamaktadır. Yukarıdaki mevzuat hükümlerine göre öğretmene Öğrenci/Eğitim Koçluğu görevi verilemez.
Yaşam koçluğu nasıl bir meslek?
Yaşam koçluğu nasıl bir meslek?
Yaşam koçluğu, danışan kişinin potansiyelinin en üst limitlerine çıkmasını ve yaşam hedeflerine ulaşmasını sağlayan profesyonel bir rehberlik sistemidir. Yaşam koçluğu çalışmaları kapsamında kişisel gelişim ve kariyer planları üzerinde durulur. Yaşam koçu, gerekli eğitimleri tamamlamış, alanında uzman kişidir.
Yaşam koçluğu serbest meslek midir?
Yaşam koçluğu serbest meslek midir?
Yaşam koçluğu ve yoga eğitmenliğini belli bir şirkete veya kurumsal bir iş yerine veya personele karşı hizmet sunan yaşam koçlarına müşteri tarafından ödeme yapılması sırasında %20 serbest meslek kesintisi yapılması gerekecektir. ( GVK mad. 94/2, Serbest meslek stopajı) Gerçek usulde gelir vergisine tabi müşteriler …