Kohlrabi neye iyi gelir?
Hemoroit önleyicidir; bağırsakların yumuşamasına yardımcı olan alabaş her 10 kişiden 8’inde görülen hemoroitten korunmanıza yardımcıdır. Kansızlığa iyi gelir; içerisindeki demir minerali sayesinde kansızlığa iyi gelmektedir. •Tansiyon dengeleyici olması sebebiyle kalp ve damar hastalıkları riskini azaltır.Alabaş nasıl bir sebzedir?
Alabaş nasıl bir sebzedir?Alabaş şeklinden de anlayabileceğiniz üzere turpgiller ailesinin şalgam ve lahanaya benzeyen minnoş bir üyesi. Açık yeşil ve pembe olmak üzere iki farklı renkte karşınıza çıkabiliyor. Bir yumru ve ondan uzanan yaprakları olan bu bitkinin hem yumru kısmı hem de yaprakları afiyetle yenebiliyor üstelik.
Alabaşta hangi vitaminler var?
Alabaşta hangi vitaminler var?Başlıca sahip olduğu vitamin ve elementler şu şekildedir; potasyum, fosfor, kalsiyum ve demir elementleri ile A, B ve C vitaminleri. Bunca vitamin ve mineral kaynağı alabaşın bir artısı da 12 ay boyunca yetişebilmesi.
Alabaş otu nerede bulunur?
Bol miktarda selenyum, demir, fosfor, kalsiyum, sodyum ve potasyum içeren Alabaş sebzesi bir çeşit turp. Otu da bulunan alabaş sebzesi Türkiye’de en çok İzmir’in Ödemiş ilçesinde yetişiyor.Kohlrabi nasıl yenir?
Kohlrabi nasıl yenir?Zeytinyağlı Kohlrabi (Alabaş) Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kohlrabi soyulur, büyük parçalar halinde doğranır ve yarım limon suyu ile suyun içinde bekletilir.
- Soğan ve sarımsak yemeklik doğranır, zeytinyağında kavrulur.
- Un katılır ve kavrulmaya devam edilir.
- İri doğranmış havuç eklenir, kavrulmaya devam edilir.
Alabaş meyvesi nasıl yenir?
Alabaş meyvesi nasıl yenir?Alabaş Nasıl Yenir?
- Tepeden tırnağa şifa kaynağı olan alabaş turpu çiğ, haşlanmış, kızartılmış ya da kavrulmuş şekilde tüketilebileceği gibi çorbası da yapılabilen bir bitkidir.
- Kabuğu rendelendikten sonra çiğ olarak elma yer gibi de yenilebilir.
- Dilerseniz yapraklarından sarma da yapabilirsiniz.
Alabaş tadı nasıl?
Alabaş kabukları soyulduğunda aynen marul kökü gibi sert ama şeffaf bir görünüme sahip olur. Taze, çiğ iken tadı brokoliye benzer, pişirildiğinde tatlımsı bir lezzete dönüşür.Alabaş nasıl yenmeli?
Alabaş nasıl yenmeli?Çiğ olarak tüketilebildiği gibi hem yaprakları hem de yumru gövdesi pişirilerek tüketilebilir. Rendelenerek salataların içinde de kullanılabilen alabaş turpunun çorbası dahi yapılır. Hatta bu faydalı sebze çorbaların içine eklenebilir. Rendeleyip yumurta ve galeta ununa bulayarak leziz bir kızartması bile yapılabilir.
Turp hangi organa iyi gelir?
Turp hangi organa iyi gelir?Kalbi korur: Kırmızı turp, kalbin düzgün çalışmasını sağlayan ve kalp-damar hastalıkları riskini azaltan antosiyonin için iyi bir kaynaktır. Ayrıca kırmızı turpta folik asit ve flavonoid içeriği yüksektir. Kan basıncını kontrol eder: Kırmızı turpta, tansiyonu düşürmeye yarayan potasyum mevcuttur.
Alabaş meyvesi nasıl tüketilir?
Vezir turpu nedir?
Vezir turpu nedir?Kendine özgü yapısıyla dikkatleri üzerine toplayan Vezir Turp, salataların ve garnitürlerin en çok sevilen sebzeleri arasında yer alıyor. İçinde yer alan besin bileşenlerinden dolayı farklı bir aromaya sahip olan sebze, yemek ve çorbalarda da lezzet verici olarak kullanılıyor.