Son Konular

Kole dokme hamuru nasil yapilir?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Katılım
27 Aralık 2022
Mesajlar
342.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
959
Puan
113
Yaş
36
Konum
Adana
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
1.765
Meslek
Webmaster

Köle dökme hamuru nasıl yapılır?


Köle hamuru hayatınız boyunca karşılaşabileceğiniz en basit hamur işlerinden biri. Tek yapmanız gereken unu suda pişirip üzerine tereyağı gezdirmek. Daha sonra isterseniz tatlı isterseniz tuzlu bir sosla birlikte gönlünüzce tüketebilirsiniz.

Malak hamuru hangi yöreye aittir?


Kastamonu yöremize ait malak hamuru veya diğer yaygın adı diki hamuru..
Patusu hamuru nasıl yapılır?
Pate A Choux (Pataşu Hamuru) Nasıl Yapılır?
- Un, su ve tereyağını tencereye alarak karıştırın ve ocakta eritin.
- Su kaynadığı ve tereyağı eridiği zaman, tuzu ekleyin.
- Karışım hamur kıvamına geldiğinde, 1 dakika spatula ezerek pişirmeye devam edin.
- Hamuru temiz mutfak tezgahına yayarak soğumaya bırakın.
Hamur nasıl Karılır?
Su, tuz ve maya katılan un hamur haline getirilir. Hamur yumuşak, esnek ve pürüzsüz hale gelene kadar yaklaşık 15 dakika kadar yoğurulur. Yoğurma süresi ne az ne çok olmalıdır. Hamur en katı durumuna ulaştığı zaman yeterince yoğurulmuş demektir.

Cirik tatlısı nasıl yapılır?


Cırık Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce şerbetini hazırlayalım su ve toz şeker iyice kaynatılır.
- Limon suyu eklenir ve soğumaya bırakılır.
- Hamuru için un hariç bütün malzemeler bir kaba alınır.
- Yavaş yavaş un eklenir Karıştırarak akışkan kıvamda bir hamur elde edilir.
- 45 dakika 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır.

Malak tatlısı nereye ait?


Malak Tatlısı Nasıl Yapılır / Çorum'un Yöresel Malak Tatlısı – YouTube.
Malak hamuru nedir?
Malak Tarifi (Çorum) Nasıl Yapılır? Su ve margarini kaynat, içine tuzu ekle daha sonra ocağın altını kapat ,unu ekle ve oklava ile iyice karıştır, tekrar ocağa koyup biraz daha karıştır ki hamur pişsin. Sonra soğuduğunda kaşık ile küçük parçaya bölüp üzerine pekmez dökün ve cevizle süsleyin. Afiyet olsun.
Arabaşı hamuru nasıl yapılır?
Arabaşı çorbasının hamuru için 5 su bardağı suyu 1 çay kaşığı tuzla birlikte tencerede kaynatın. İçine 1 su bardağı un ve 2 su bardağı soğuk su ekleyin. Topaklanmaması için sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Koyulaşan hamuru hafifçe ıslattığınız bir cam tepsiye dökün.

Evde mayalı hamur nasıl yapılır?


Kullanacağınız kuru maya miktarının üç katı kadar 40 derece su veya süt ve maya miktarının yarısı kadar şeker bir kapta karıştırılır ve eritilir. Sonrasında bu karışım, hamura eklenerek mayalanması beklenir. Mayasında süt kullanılan hamur, daha yumuşak bir yapıya sahip olacaktır.

Cirahta nasıl yapılır?


Çırahta (Cirahta) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ilık suyu ve tereyağını derince bir kaba alın ve tereyağı eriyene dek karıştırın.
- Ardından diğer malzemeleri ekleyin ve bir çırpma teli ile güzelce çırpın.
- Krep tavasına kızartmak için gerekli olan yağı alın ve birer kaşık birer kaşık hazırladığınız hamurdan alarak yağa dökün.
Lokma tatlısı nasıl yapılır?
Lokma Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- 3,5 su bardağı unu geniş bir kabın içine alın ve ortasını havuz şeklinde açın.
- 2 su bardağı ılık suyu ilave ederek yoğurmaya başlayın.
- Hamurunuzun üzerini kapatın, oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın.
- Hamur mayalanırken şerbetini hazırlayın.
- Mayalanan hamuru sıkma torbasına aktarın.
Çorum'un hangi tatlısı meşhurdur?
Çorum Baklavası Hemen hemen Türkiye'nin tüm illerinde yapılan baklava, Çorum'da Çorum'a özel bir şekilde yapılmaktadır. İç Anadolu mutfağı ve Karadeniz mutfağının birleştiği Çorum'da Çorum baklavası oldukça meşhurdur. Çorum'da bulunduğunuz süre boyunca mutlaka Çorum baklavasını denemelisiniz.

Çorum hangi yemeği meşhur?


Çorum'un En Meşhur Ürünleri, Çorbaları, Yemekleri ve Tatlıları
 

Bedir savasi ne oldu?

Is mahkemesine dava acmak kac para?

  1. Konular

    1. 1.281.135
  2. Mesajlar

    1. 1.678.625
  3. Kullanıcılar

    1. 31.771
  4. Son üye

Geri
Üst Alt