Kölemez nasıl yapılır?
Malay (Zonguldak Yöresi) Tarifi Nasıl Yapılır?- 5 su bardağı suyu kaynatalım.
- Muhallebi kıvamına gelene kadar tuzunu ekleyip, unları azar azar dökerek karıştıralım. Kaşığa yapışmazsa, olmuş demektir.
- Kaşığınızı suya sokup, çıkartalım.
- Üzerine süt çiği veya tereyağı dökelim.
- Sıcak servis edilir.
Malay hangi yöreye ait?
Malay hangi yöreye ait?“Kara elmas” diyarı olarak bilinen Zonguldak’ın, az bilinen lezzetleri arasında yer alan malay yemeği, kısa sürede hazırlanması ve uzun süre tok tutma özelliğiyle biliniyor.
Kartlaç nasıl yapılır?
Geniş bir kaseye yumurta, süt ve şekeri koyup bir kaç dakika çırpın. Diğer malzemeleri de ilave edip yoğurun. Hamuru bulamaç haline getirmek için gerekirse süt ilave edin. Daha sonra hamurunuzu tereyağı eklediğiniz tavada kısık ateşte pişirin.PLOR nasıl yapılır?
PLOR nasıl yapılır?Bulamaç (Denemeyen Pişman Olur) Tarifi Nasıl Yapılır? Un süt tozu ve nişastayı tencereye alıp üzerine su şeker ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra altını kapatıp vanilya ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Tereyağını da tavaya alıp kızarana kadar pişiriyoruz.
Malayca (Malayca : بهاس ملايو/Bahasa Melayu), Malezya, Brunei ve Singapur’da resmî dildir. Tayland, Filipinler, Endonezya gibi ülkelerde yaşayan Malezyalılar tarafından da konuşulmaktadır. Doğu Timor’da da geçerli bir dildir.
Zonguldak Ereğli Neyi Meşhur?
Zonguldak Ereğli Neyi Meşhur?Ereğli, mutfak açısından oldukça zengin bir bölge. Bu haliyle Ereğli mutfağının ürünlerini burada saymakla bitiremeyiz desek yeridir. Ama en ünlülerinden birkaçını anacak olursak; etli ekmek, çebiç, papara, fırın kebabı, atabaşı çorbası, höşmerim, bamya çorbası, su böreği, sac arası, mevlana böreği ve tirit.
Kartlaç neden yapılır?
Yapımı için malzemeler- 400 gram mısır unu.
- 2 adet yumurta.
- 2 su bardağı süt.
- 20 gram sıvıyağ
- 10 gram tereyağı
- 1 paket kabartma tozu.
- Tuz.
- Şeker.
Kartlaç nedir?
Kartlaç nedir?Kartlaç, krep tadında güzel bir tarif. Mısır unuyla yapılan glutensiz bir tarif diyebilirim. Çok pratik ve çok lezzetli.
Zonguldak neleri ile meşhur?
Zonguldak’ın neyi meşhur: Zonguldak’ın en meşhur yemekleri- Zonguldak’ın nesi meşhur, 215.000’e varan nüfusuyla Batı Karadeniz Bölgesi’nin en önemli şehirlerinden birisidir.
- Uğmaç Çorbası
- Mancar Sarması
- Malay.
- Bayram Tiridi.
- Beyaz Baklava.
- Kabuklu Fasulye.
- Zonguldak’ın Diğer Meşhur Yiyecekleri.
Zonguldak Ereğli ne yenir?
Zonguldak Ereğli ne yenir?Yöresel Zonguldak Yemekleri – Nesi Meşhur?
- Uğmaç Çorbası
- Kızılcık Çorbası
- Pumpum Çorbası
- Höttürme.
- Kabaklı Börek.
- Tirit.
- Ereğli Pidesi.
- Tenekede Tavuk.
Zonguldak’ın Mutlaka Denemeniz Gereken Ünlü Yemekler ve Restoranları
- Çatı Kebap’ta:Tirit.
- Berrak Simit Sarayı’nda:Mantarlı Börek.
- Doyurucu Bir Lezzet

- Fırın Tatte’de:Kabaklı Börek.
- Her Derde Deva Kızılcık Çorbası
- Baklavacı’dan Sıra Dışı Lezzet:Beyaz Baklava.
- Pidecioğulları’nda:Ereğli Pidesi.