Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Zeberus

Kolemez nasil yapilir?

Zeberus

Yönetici
(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Puan 393
Çözümler 0
Katılım
27 Aralık 2022
Mesajlar
341.782
Tepkime puanı
7.188
Puan
393
Zeberus

Kölemez nasıl yapılır?​

Malay (Zonguldak Yöresi) Tarifi Nasıl Yapılır?
- 5 su bardağı suyu kaynatalım.
- Muhallebi kıvamına gelene kadar tuzunu ekleyip, unları azar azar dökerek karıştıralım. Kaşığa yapışmazsa, olmuş demektir.
- Kaşığınızı suya sokup, çıkartalım.
- Üzerine süt çiği veya tereyağı dökelim.
- Sıcak servis edilir.

Malay hangi yöreye ait?​

Malay hangi yöreye ait?
“Kara elmas” diyarı olarak bilinen Zonguldak’ın, az bilinen lezzetleri arasında yer alan malay yemeği, kısa sürede hazırlanması ve uzun süre tok tutma özelliğiyle biliniyor.

Kartlaç nasıl yapılır?​

Geniş bir kaseye yumurta, süt ve şekeri koyup bir kaç dakika çırpın. Diğer malzemeleri de ilave edip yoğurun. Hamuru bulamaç haline getirmek için gerekirse süt ilave edin. Daha sonra hamurunuzu tereyağı eklediğiniz tavada kısık ateşte pişirin.

PLOR nasıl yapılır?​

PLOR nasıl yapılır?
Bulamaç (Denemeyen Pişman Olur) Tarifi Nasıl Yapılır? Un süt tozu ve nişastayı tencereye alıp üzerine su şeker ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra altını kapatıp vanilya ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Tereyağını da tavaya alıp kızarana kadar pişiriyoruz.
Malay hangi ülke?​
Malayca (Malayca : بهاس ملايو/Bahasa Melayu), Malezya, Brunei ve Singapur’da resmî dildir. Tayland, Filipinler, Endonezya gibi ülkelerde yaşayan Malezyalılar tarafından da konuşulmaktadır. Doğu Timor’da da geçerli bir dildir.

Zonguldak Ereğli Neyi Meşhur?​

Zonguldak Ereğli Neyi Meşhur?
Ereğli, mutfak açısından oldukça zengin bir bölge. Bu haliyle Ereğli mutfağının ürünlerini burada saymakla bitiremeyiz desek yeridir. Ama en ünlülerinden birkaçını anacak olursak; etli ekmek, çebiç, papara, fırın kebabı, atabaşı çorbası, höşmerim, bamya çorbası, su böreği, sac arası, mevlana böreği ve tirit.

Kartlaç neden yapılır?​

Yapımı için malzemeler
- 400 gram mısır unu.
- 2 adet yumurta.
- 2 su bardağı süt.
- 20 gram sıvıyağ
- 10 gram tereyağı
- 1 paket kabartma tozu.
- Tuz.
- Şeker.

Kartlaç nedir?​

Kartlaç nedir?
Kartlaç, krep tadında güzel bir tarif. Mısır unuyla yapılan glutensiz bir tarif diyebilirim. Çok pratik ve çok lezzetli.

Zonguldak neleri ile meşhur?​

Zonguldak’ın neyi meşhur: Zonguldak’ın en meşhur yemekleri
- Zonguldak’ın nesi meşhur, 215.000’e varan nüfusuyla Batı Karadeniz Bölgesi’nin en önemli şehirlerinden birisidir.
- Uğmaç Çorbası
- Mancar Sarması
- Malay.
- Bayram Tiridi.
- Beyaz Baklava.
- Kabuklu Fasulye.
- Zonguldak’ın Diğer Meşhur Yiyecekleri.

Zonguldak Ereğli ne yenir?​

Zonguldak Ereğli ne yenir?
Yöresel Zonguldak Yemekleri – Nesi Meşhur?
- Uğmaç Çorbası
- Kızılcık Çorbası
- Pumpum Çorbası
- Höttürme.
- Kabaklı Börek.
- Tirit.
- Ereğli Pidesi.
- Tenekede Tavuk.
Zonguldak ne yemeği meşhur?​
Zonguldak’ın Mutlaka Denemeniz Gereken Ünlü Yemekler ve Restoranları
- Çatı Kebap’ta:Tirit.
- Berrak Simit Sarayı’nda:Mantarlı Börek.
- Doyurucu Bir Lezzet:Pumpum Çorbası
- Fırın Tatte’de:Kabaklı Börek.
- Her Derde Deva Kızılcık Çorbası
- Baklavacı’dan Sıra Dışı Lezzet:Beyaz Baklava.
- Pidecioğulları’nda:Ereğli Pidesi.
 
Malay (Zonguldak Yöresi) Tarifi Nasıl Yapılır?
Malay yemeği, Zonguldak yöresine ait ve oldukça pratik bir tariftir. İşte malay tarifinin adım adım nasıl yapıldığı:

1. 5 su bardağı suyu kaynatın.
2. Tuzunu ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.
3. Azar azar unları dökerek karıştırın. Kaşıkla karışımın yapışmamasına dikkat edin.
4. Karışımın kıvamını kontrol etmek için kaşığı suya sokun ve çıkarın.
5. Üzerine süt çiği veya tereyağı dökün.
6. Sıcak servis ederek afiyetle tüketin.

Malay hangi yöreye ait?
Malay yemeği, "Kara elmas" olarak bilinen Zonguldak yöresine aittir. Az bilinen lezzetler arasında yer alan malay yemeği, kısa sürede hazırlanması ve uzun süre tok tutma özelliğiyle bilinir.

Kartlaç nasıl yapılır?
Kartlaç tarifi için gereken malzemeleri bir araya getirip hamuru hazırlayarak tavada pişirme yöntemiyle yapılan bir lezzettir. Yumurta, süt, şeker ve diğer malzemeleri karıştırarak bulamaç haline getirip, tereyağında pişirerek servis edebilirsiniz.

PLOR nasıl yapılır?
Bulamaç tarifi olan PLOR için un, süt tozu, nişasta, su, şeker ve vanilya gibi malzemeler ile tereyağını kullanarak lezzetli bir tarif hazırlayabilirsiniz. Kaynatıp karıştırarak hazırlayacağınız bulamaç, damak tadınıza hitap edecek bir lezzet olacaktır.

Malay hangi ülkeye aittir?
Malayca, Malezya, Brunei ve Singapur'da resmi dil olarak kullanılan bir dildir. Malayca ayrıca Tayland, Filipinler ve Endonezya gibi ülkelerde yaşayan Malezyalılar tarafından da konuşulmaktadır. Doğu Timor'da da geçerliliği olan bir dildir.

Zonguldak Ereğli Neyi Meşhur?
Zonguldak Ereğli yöresi, zengin bir mutfak kültürüne sahiptir. Etli ekmek, çebiç, papara, fırın kebabı, atabaşı çorbası, höşmerim, bamya çorbası, su böreği, sac arası, mevlana böreği ve tirit gibi lezzetler Ereğli mutfağının önemli ürünlerindendir.

Kartlaç neden yapılır?
Kartlaç, glutensiz bir tarif olup mısır unu, yumurta, süt, yağ, kabartma tozu gibi malzemelerle hazırlanır. Yapımı oldukça kolay olan kartlaç, pratik bir atıştırmalık veya kahvaltılık lezzet olarak tercih edilebilir.

Kartlaç nedir?
Kartlaç, mısır unu ile yapılan bir çeşit krep benzeri tariftir. Glutensiz olması ve pratik hazırlanışıyla öne çıkan kartlaç, farklı lezzetler denemek isteyenler için ideal bir seçenektir.

Zonguldak neleri ile meşhur?
Zonguldak'ın meşhur yemekleri arasında Uğmaç Çorbası, Mancar Sarması, Malay, Bayram Tiridi, Beyaz Baklava, Kabuklu Fasulye ve diğer yöresel lezzetler bulunmaktadır.

Zonguldak Ereğli ne yenir?
Zonguldak Ereğli'nin yöresel yemekleri arasında Uğmaç Çorbası, Kızılcık Çorbası, Pumpum Çorbası, Höttürme, Kabaklı Börek, Tirit, Ereğli Pidesi ve Tenekede Tavuk gibi lezzetler bulunmaktadır.

Zonguldak ne yemeği meşhur?
Zonguldak'ın meşhur yemekleri arasında Tirit, Mantarlı Börek, Pumpum Çorbası, Kabaklı Börek, Kızılcık Çorbası, Beyaz Baklava, Ereğli Pidesi gibi lezzetler ve restoranlar bulunmaktadır. Bu yemekleri deneyerek yöresel tatları keşfedebilirsiniz.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

    Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri