- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 6.665
- Meslek
- Webmaster
Kombinin elektrik bağlantısını kim yapar?
Kombi markası ile ilgili firmanın personeli gelir ve elektrik bağlantısını yapar. Sonrasında kombi kullanılmaya başlanır. Bu aşamada elektrik bağlantısı için asla kendiniz müdahale etmemelisiniz. Şayet kendini bağlantı yapar ya da yaptırırsanız ve kombi çalışmazsa, tüm emeğiniz boşa gidecektir.
Dağıtım şebekesi ne demek?
İletimde kullanılan şebekelere iletim şebekeleri, dağıtımda kullanılan şebekelere de dağıtım şebekeleri denir. Elektrik iletim ve dağıtım şebekeleri, elektrik enerjisinin üretilmesinden tüketilmesine kadar enerjinin kesintisiz ve güvenilir bir şekilde iletilip dağıtılmasına uygun olmalıdır.
Kombinin elektrik bağlantısı nasıl yapılır?
Toprak barasından kablo aracılığı ile toprak hattı uzatılır, sigortanın çıkış uçlarının yanına getirilir ve ucuna klemens takılıp bağlanır. Toprak kablosu için sarı ve yeşil, nötr kablosu için mavi renk kablo kullanılır. Standart olan budur. Sigorta bağlarken üst kısımdan enerji verip alt kısımdan çıkış alınır.
Şebeke sistemleri nelerdir?
1. ( ) Aynı anma gerilimli birbirine bağlı elektrik tesislerinin tümüne şebeke denir. 2. ( ) Yüksek gerilim (YG) şebekeleri 154 kv'un üstündeki gerilimi kullanan şebekelerdir. 3. ( ) Dağıtım şekillerine göre şebeke çeşitleridir: Dallı şebeke dağıtım, Ring şebekeler, Ağ şebekeler, Enterkonnekte şebekeler.
Dağıtım şebekesi kaç volt?
Dağıtım şebe- kelerinde hat başında, hat ortasında ve hat sonunda bulunan abonelerin hepsi aynı özellikte (sabit gerilim ve frekansta) elektrik enerjisini kullanabilmelidir. Alçak gerilim şebekeleri 1 volt ile 1 000 volt (1kv) arası gerilime sahip olan şe- bekelerdir.
Dağıtım hattı nedir?
Santrallerde üretilen elektrik enerjisinin tüketicilere ulaştırılması amacıyla kullanılan bütün elektrik tesislerine elektrik şebekesi adı verilir. Elektrik enerjisinin tüketim bölgelerine iletilmesini sağlayan şebekelere iletim şebekesi, bu bölgelerde dağıtımını sağlayan şebekelere de dağıtım şebekesi adı verilir.
Kombi fişe takılır mı?
Kombi yanına sigorta veya priz bağlantısı yapılacak ise kombiye olan uzaklığı en az 5 cm kadar olmalıdır. Kombi arızalarında bu şekilde müdahale daha kolay yapılabilir. Kombi kapağının çok kolay sökülebilmesi ve takılabilmesi açısından mutlaka kombi ile priz veya sigorta arasında mesafe olmalıdır.
Sıfır evlerde kombi olur mu?
Yeni eve taşınırken ilk kombi alımında, doğalgaz dağıtım şirketi ile doğalgaz aboneliği başlatma işlemleri uygulanır ve yetkili bayi aracılığıyla uygun proje çizilerek tesisat ve kombi montajı işlemleri gerçekleştirilir.