Son Konular

Komiserin gorevi nedir?

Editör

Efsanevi Üye
Credits
0

Komiserin gorevi nedir?

Komiser, polis ve emniyet teşkilatı içerisinde kullanılan rütbelerden bir tanesidir. Komiser yardımcılarının denetlenmesini sağlar. Polis ve emniyet teşkilat sisteminin düzenli işlemesine yardımcı olur. Karakollarda görev yapan komiserler, esas itibarıyla polislik görevlerini gerçekleştirirler.

Komiser yardımcılığı sınavına kimler girebilir?

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM) Müdürlüğüne 2019-2020 eğitim – öğretim yılı için Emniyet mensubu olmayan lisans mezunları veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlardan 200'ü kadın,1.800'ü erkek olmak …

Komiser Yardımcısı yetkileri nelerdir?

Komiser Yardımcısı yetkileri nelerdir?
Bunların yanı sıra komiser yardımcısının belli başlı birtakım görevleri bulunmaktadır. Görevlendirilmiş oldukları karakolun denetimini ve huzurunu sağlamak. Şube işleyişi açısından komisere destek olmak. Türkiye cumhuriyeti vatandaşlarının ve ülke içindeki pek çok kişinin güvenlik haklarından yararlanmasını sağlamak.

Komiser olma yaşı kaç?

Komiser olma yaşı kaç?
Polis Akademisi Başkanlığı Polis Amirleri Eğitim Merkezi'ne (PAEM) girişte aranan 45 yaşından gün almamış olma şartı kaldırılırken, yazılı sınavdan geçmek için gerekli olan puan şartı ise 60'tan 70'e yükseltildi.

Komiser olmak için hangi bölüm okunmalı?

Komiser olmak isteyen bir kişi mutlaka POMEM bölümünden mezun olmalıdır. Lise veya dengi bir okuldan mezun olan kişiler POMEM eğitimine dahil olabilirler.

2021 Komiser Yardımcılığı Sınavı ne zaman?

Tıklayınız. Sınav, 17 Ekim 2021 Pazar günü saat 14.00'te tek oturum halinde Ankara, Antalya, Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Samsun, Şırnak, Trabzon ve Van olmak üzere 11 (onbir) sınav merkezinde gerçekleştirilecektir.

Pomem mezunu komiser olabilir mi?

Pomem mezunu komiser olabilir mi?
Komiser olmak isteyen bir kişi mutlaka POMEM bölümünden mezun olmalıdır. Lise veya dengi bir okuldan mezun olan kişiler POMEM eğitimine dahil olabilirler. Bu kişiler PAEM eğitimine katılarak yine polisliğe kadar yükselebilir. Ön lisans mezunları eğitimlerini lisansa tamamlamaları durumunda ise komiser olabilirler.

Komiser yardımcısı kaç yıl sonra komiser olur?

Komiser yardımcısı kaç yıl sonra komiser olur?
Komiser olabilmek için Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Amirleri Eğitim Merkezi(PAEM)'ni bitirip Komiser Yardımcısı olduktan 4 yıl sonra terfi etmek gerekir. Polis Akademisi mezunu komiserlerin rütbe bekleme süresi 4 yıldır.

Komiser olmak için kaç puan gerekir?

– Komiser olmak için lisans mezunu olmak şarttır. Ön lisans eğitimi ile PAEM eğitimine katılıp ardından buradan lisans eğitimine tamamlamanız gerekir. – Komiser olmak için KPSS sınavına dahil olup bu sınavda P3 dalında 70 ve üzeri puan almanız gerekmektedir.

Komiserin görevi; polis ve emniyet teşkilatı içerisinde önemli bir rütbe olarak, komiser yardımcılarının denetlenmesini sağlamak, polis ve emniyet teşkilat sisteminin düzenli işlemesine yardımcı olmak ve karakollarda polislik görevlerini gerçekleştirmektir.

Komiser yardımcılığı sınavına ise Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Amirleri Eğitimi Merkezi'ne (PAEM) girebilmek için Emniyet mensubu olmayan lisans mezunları veya Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar başvurabilmektedirler.

Komiser Yardımcısı'nın yetkileri arasında, görevlendirildiği karakolun denetimini ve huzurunu sağlamak, şube işleyişi açısından komisere destek olmak ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ve ülke içindeki kişilerin güvenlik haklarından yararlanmasını sağlamak gibi önemli sorumluluklar yer almaktadır.

Komiser olabilmek için ise lisans mezunu olmak gerekmektedir. Ön lisans eğitimi almış bireyler PAEM eğitimine katılarak ardından lisans eğitimini tamamlayarak komiser olmak için ilk adımı atabilirler. Ayrıca, KPSS sınavında P3 dalında 70 ve üzeri puan almak da komiser olmak için gereken diğer bir şarttır.

Komiser yardımcısının komiser olabilmesi içinse Polis Akademisi Başkanlığı'na bağlı Polis Amirleri Eğitim Merkezi'ni bitirip Komiser Yardımcısı unvanını aldıktan 4 yıl sonra terfi etmesi gerekmektedir.

Eğer başka bir konuda daha detaylı bilgiye ihtiyacınız varsa lütfen sormaktan çekinmeyin.

Ekonomi ve Finans bolumu ne yapar?

Present Perfect hangi durumlarda kullanilir?