Modoratör
Yeni Üye
Konservatuar müzik okumak için ne yapmalıyım?
Konservatuvar sınavlarına girmek için, öncelikle ÖSYM'nin yapmış olduğu YKS sınavından en az 150 taban puanı almalısınız. İstenilen taban puanı, sınava gireceğiniz üniversiteye göre 180 ila 200 puana kadar çıkabilir. Bu puanı elde ettikten sonra, gireceğiniz bir diğer sınav yetenek sınavı.
Konservatuvar müzik Bölümü nasıl kazanılır?
Peki, konservatuar sınavı nasıl kazanılır? Konservatuarı kazanmak için iyi bir hazırlığın ve eğitim almanın yanında bolca teorik ve pratik çalışmalar yapmalısınız. Konservatuar sınavlarına girmek için öncelikle ÖSYM'nin her yıl yapmış olduğu YKS sınavından 150 taban puanını tutturmanız gerekiyor.
Konservatuvar müzik Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?
Konservatuvar müzik Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?
KONSERVATUARLAR VE MÜZİK OKULLARI
- Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı
- Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuarı
- Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi.
- Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı
- Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı
Konservatuvar müzik Bölümü kaç yıl?
Müzik Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Müzik, üniversitelerde Güzel Sanatlar Fakültesi kapsamında eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Bu bölüm kişileri özel yetenek sınavına göre kabul etmektedir.
Konservatuvar müzik yetenek sınavları nasıl oluyor?
İki aşamadan oluşmaktadır. İlk aşamada, piyanodan verilen tek ses, iki ses, 3 ses ve dört ses, ezgi ve ve ritim tekrarları yaptırılmaktadır. Başarılı olanlar ikinci aşamaya geçmeye hak kazanmaktadır. İkinci aşamada, müzikalite ve icra performanslarını ölçmeye yönelik çalma ve söyleme sınavı yapılmaktadır.
Devlet Konservatuvarı yetenek sınavı nasıl oluyor?
Devlet Konservatuvarı yetenek sınavı nasıl oluyor?
Sınav koşulları: 21 yaşını doldurmamış ve aşamalı yetenek sınavını kazanan adaylar kayıt yaptırma hakkı kazanırlar. Aşama: Oyunculuk yetenek sınavı, aday kendi seçtiği 2 tiradı oynar. Jürinin sorularına cevap verir. Aşama: 1 zorunlu parça oynatılır.