Modoratör
Efsanevi Üye
Kontrol kartları ne amaçla kullanılır?
•Proses yeterliliğin tayin edilmesine yardımcı olur. Kalitenin iyileştirilmesi için en iyi önlemdir. Esasen kontrol kartları ölçme,gözlem veya deney yolu ile elde edilen verilerin grafik olarak temsil edilmesidir.
Kontrol şemaları nelerdir?
Kontrol şemaları nelerdir?
Armand V. Feigenbaum, kontrol diyagramını; mamulun, mamulü oluşturan parçaların veya diğer bileşenlerin kalite spesifikasyonlarını geçmiş deneyimlere dayanarak saptanan limitlere göre kronolojik olarak karşılaştırmaya yarayan grafik araç olarak tanımlamaktadır.
Kalite kontrol kartı nedir?
Kontrol değerlerinin girildiği ve kontrol sınırları ile karşılaştırıldığı bir grafik. Grafik üzerinde kontrol numunesinin ortalama (veya referans) değer veya aralık değerini temsil eden merkez çizgi ve buna paralel alt ve/veya üst kontrol limitleri (uyarı ve eylem limitleri) yer almaktadır.
Kontrol çizelgeleri nedir?
Kontrol çizelgeleri nedir?
Kontrol çizelgeleri veri toplamayı kolaylaştıran ve verileri saklamada kullanılan kalite araçlarındandır. Kontrol çizelgeleri maddeler şeklinde düzenlenir ve her bir maddenin ne sıklıkta görüldüğü bu çizelgeler üzerine kaydedilir.
Kalite kontrol sorumlusu ne iş yapar?
Üretim ve kalite politikaları ile hedefleri doğrultusunda, üretimlerin kalitesini, test işlemleri ve üretimdeki kalite sorunlarını takip eden, raporlayan ve çözüme yönelik çalışmalar yapan nitelikli kişidir.
Kalite kontrol dersi Hangi bölüm?
Kalite kontrol dersi Hangi bölüm?
Üretimde Kalite Kontrol Bölümü, devlet kurumları ya da özel sektör olarak üretim yapan endüstri alanındaki özel işletmelerin, üretim departmanında görev alan teknikerlerin yetiştirildiği bir bölümdür.
Kalite kontrol faaliyetleri nelerdir?
Kalite kontrol bölümü
- Hammadde kontrolü
- Üretimde kullanılan malzemelerin ve yardımcı maddelerin kontrolü
- Kullanılan alet ve ekipmanların kontrolü
- İmalat programlarının hazırlanması
- Üretimde randıman belirlenmesi.
- Spesifikasyon ve test yöntemlerinin belirlenmesi ve bunların bir kitapta toplanması
- Sanitasyon kontrolü
Kalite kontrol araçları nelerdir?
Kalite kontrol araçları nelerdir?
Kalite Kontrol aşamasında kalite problemlerini çözmekte oldukça etkili olan 7 kalite aracı bulunmaktadır. Bunlar; Balık Kılçığı Diyagramı, Kontrol Diyagramı, Pareto Analizi, Akış Diyagramı, Serpilme Diyagramı, Histogram ve Kontrol Çizelgesi'dir.