Kontrol sistemleri muhendisligi nedir?

Editör

Efsanevi Üye
Credits
0

Kontrol sistemleri mühendisliği nedir?

Kontrol ve otomasyon mühendisliği; elektrik, elektronik, mekanik ve bilgisayar tabanlı tüm endüstriyel üretim sistemlerinin amaçlanan ve planlanan biçimde çalışmasını sağlayan bilgi ve ve teknolojileri üreten ve uygulayan bir mühendislik dalıdır.

Kontrol ve otomasyon mühendisliği nerede çalışır?

Mezunlarımız:
- Endüstriyel kontrol ve otomasyon firmalarında.
- Modern her türlü fabrikalarda.
- Savunma sanayisinde.
- Enstrumentasyon ve kontrol firmalarında.
- Uzay araçları, uydu sistemleri, uzay mekiği imal eden tesislerde.
- Uçak sanayinde.
- Robotik sistemler, robot otomasyonu, robot üretimi yapan tesislerde.

Kontrol mühendisleri ne yapar?

Kontrol mühendisleri ne yapar?
Kontrol Mühendisleri, kontrol sistemlerini tasarlayan ve üreten, küçük ve orta ölçekli işletmelerde araştırma, tasarım ve üretim mühendisi olarak çalışabilirler. Bu mühendisler, çeşitli fabrikalarda ve endüstriyel işletmelerde bakım, onarım işlerinde ya da hizmet sektörünün otomasyon işlerinde çalışabilirler.

Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği ne kadar maaş alır?

Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği ne kadar maaş alır?
Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Otomasyon Müdür Yardımcısı | 9.530 | 14.320
Otomasyon Mühendisi | 5.000 | 8.450

Kontrol ve otomasyon Mühendisliği kaç yıllık?

Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Bölümü (4 Yıllık)

Kontrol mühendisi olmak için ne yapmalı?

Nasıl Kontrol Mühendisi Olunur? Kontrol mühendisi olmak için, üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Kontrol Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği ve ilgili bölümlerinde lisans derecesi ile mezun olmak gerekmektedir.

Otomasyon kaç TL?

Otomasyon kaç TL?
Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Otomasyon Şefi | 6.120 | 9.810
Otomasyon Teknisyeni | 4.270 | 6.670
Plc Otomasyon Personeli | 5.040 | 6.900

Kontrol sistemleri mühendisliği, endüstriyel üretim sistemlerinin istenilen şekilde işlemesini sağlamak için geliştirilen bilgi ve teknolojileri üreten ve uygulayan bir mühendislik alanıdır. Bu alanda çalışan mühendisler, elektrik, elektronik, mekanik ve bilgisayar tabanlı sistemler üzerinde çalışarak endüstriyel kontrol ve otomasyon sistemlerinin tasarımı, geliştirilmesi, kurulumu ve bakımı gibi işlemleri gerçekleştirirler.

Kontrol ve otomasyon mühendisleri genellikle endüstriyel kontrol ve otomasyon firmalarında, çeşitli fabrikalarda, savunma sanayisinde, enstrumentasyon ve kontrol firmalarında, uzay araçları ve uçak sanayisinde, robotik sistemler alanında ve diğer otomasyon sistemlerinin kullanıldığı sektörlerde çalışabilirler.

Kontrol mühendisleri, kontrol sistemlerinin tasarımı ve üretimiyle uğraşırken aynı zamanda araştırma, tasarım ve üretim mühendisi olarak da görev alabilirler. Çeşitli endüstriyel işletmelerde çalışarak bakım, onarım işlerini yapabilir veya hizmet sektöründe otomasyon işlerinde görev alabilirler.

Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği bölümü genellikle dört yıllık lisans eğitimi veren bir mühendislik alanıdır. Bu alanda okuyan öğrenciler genellikle Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Kontrol Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği gibi ilgili bölümlerde eğitim alarak bu alanda uzmanlaşırlar.

Kontrol mühendisi olmak isteyen kişilerin genellikle dört yıllık lisans eğitimini tamamlamaları gerekmektedir. Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Kontrol Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği gibi alanlarda lisans derecesi aldıktan sonra endüstriyel işletmelerde, fabrikalarda veya başka otomasyon sistemlerinin kullanıldığı sektörlerde çalışmaya başlayabilirler.

Maaş konusunda ise otomasyon mühendislerinin alacakları ücretlerde farklılıklar olabilmektedir. Örneğin otomasyon müdür yardımcıları için en düşük maaş 9.530 TL iken ortalaması 14.320 TL'dir. Otomasyon mühendislerinin ise en düşük maaşı 5.000 TL iken ortalaması 8.450 TL civarındadır. Otomasyon alanında çalışan diğer pozisyonlardaki maaşların da farklılık gösterdiği görülmektedir.

ASP cookie ne demek?

Galata Koprusu demir kopru olarak kim zamaninda yaptirilmistir?

1. Konular

1. 1.280.273
  2. Mesajlar

1. 1.677.614
  3. Kullanıcılar

1. 31.355
  4. Son üye

Geri
Üst Alt