Modoratör
Yeni Üye
Kopya ortalamayı ne kadar etkiler?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yenilenen Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğine göre e-okul sistemini revize edecek. Buna göre, kopya çeken öğrencinin ders puanı alanına 'K' kopya, mazeretsiz olarak sınava girmeyen, performans ve proje çalışmasını teslim etmeyen öğrencinin ilgili ders puan hanesine 'G' yazılacak.
Kopya çekersek ne olur?
Kopya çekersek ne olur?
Lise hayatını boyunca herhangi bir sınavda kopya çekerseniz ya da kopya çekilmesine yardımcı olursanız Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 164. maddesinin ı fıkrasına göre kınama cezası alırsınız. Ayrıca bu suç nedeniyle davranış puanınızdan 10 puan düşürülür.
Kopya ortalamayı kaç puan düşürür?
Kopya ortalamayı kaç puan düşürür?
Evet, ortlamanız düştüğü için OBP puanınız düşecektir. Örnek vermek gerekirse; İlk sınavdan 100, ikinci sınavdan K (0) aldınız. 100+0/2=50 yapıyor.
Kopya çekene ne ceza verilir?
Kopyacılara 2 yıl ceza Sınav sonuçlarını adayın lehine veya aleyhine olacak şekilde değiştiren kişilere, fiili daha ağır cezayı gerektiren başka bir suç oluşturmadığı takdirde, 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası verilecek. Sınavda kopya çektiği tespit edilen adayın sınavı, Yönetim Kurulu kararıyla iptal edilecek.
Karnede k ne demek?
Karnede k ne demek?
9K yazılışı 9000 sayısını ifade eder. K her zaman yazılan sayının 1000 ile çarpılma işlemidir.
E-okul girmedi ne demek?
E-okul girmedi ne demek?
Eğer bir öğrenci okul başladığından beri okula gelmemişse bu öğrenci sürekli devamsız olarak adlandırılır. Bu öğrencinin sınavlarının karşılığına "G" yani girmedi yazmanın önemi yoktur. Çünkü hiç bir öğretmen not girişi yapmazsa e-okul sistemi öğrenciyi başarısız olarak adlandıracak ve karnesini çıkarmayacaktır.
Sınavda esnasında kopya çeken öğrenciye ne yapılır?
Öğrenci, ezber ve soyut eğitim sisteminden dolayı kopya çekiyorsa, ezber ve soyut eğitim yerine somut ve pratik bir eğitim-öğretim sistemi ile kopyaya karşı durulup öğrenci üzerinde olumsuz durumlar oluşturulmadan öğretmenin öğrenciyi kendi yanına çekmesi gerekmektedir.
YKS de kopya çekersen ne olur?
YKS de kopya çekersen ne olur?
– 6114 sayılı kanuna göre, kopya çekerken yakalanana 2 yıl ÖSYM sınavlarına girmeme cezası veriyoruz.