Son Konular

Köri Soslu Mantarlı Tavuk

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Köri Soslu Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
600 gram tavuk bonfile
3 adet orta uzunluk soğan
500 gram mantar
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber

Köri Soslu Mantarlı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle mantarları yıkayıp limonlu suda yarım saat bekletelim.
Bu sırada soğanı iri doğrayıp zeytinyağı ile tencereye alalım, kavuralım.
Mantarın suyunu süzüp dilediğimiz üzere doğrayalım.
Soğanların üzerine ek edip suyunu salıp tekrar çekene kadar kavuralım.
Julien doğranmış tavukları tencereye ekleyelim.
Suyunu çekene kadar pişirelim.
Sosu hazırlayalım:Tereyağı sosluğa alıp eritelim, üzerine unu koyup kokusu çıkana kadar kavuralım.
Üzerine soğuk sütü ek edip süratlice karıştıralım ki un topaklanmasın.
Sırasıyla sıcak su, köri, tuz ve karabiberi ekleyip kıvam alana kadar orta ateşte pişirelim.
Sosla tavuğu birleştirip 2 dakika sonunda altını kapatalım. Afiyet olsun.
Köri Soslu Mantarlı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Etli Osmanlı Yemekleri

S

Kıymalı Ekşili Pırasa

Benzer Konular

S
  • Soru Soru
Kaşarlı Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler 600 gram tavuk göğsü 400 gram mantar (Doğrayın) 2 kuru soğan (piyazlık doğrayın) 2 diş sarımsak 1 adet kırmızı kapya biber (jülyen doğrayın) 2 adet yeşil sivri biber (jülyen doğrayın) 200 ml krema 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ 1/2 (yarım) su bardağı su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Nar Gibi Kızarmış Tavuk Yanında Soslu Patates Biber (Fırında) Tarifi İçin Malzemeler 1 kg tavuk kızartmalık kesilmiş Tavuğun marimesi için; 1 yemek kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı biber salçası 2 diş sarımsak Tavuk baharatı yoksa ( kimyon, karabiber, pulbiber, köri, tuz 2 çay kaşığı toz biber 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Soslu Fırın Kanat Tanımı İçin Malzemeler 1 kilo tavuk kanat 1 su bardağından biraz az yoğurt Yarım çay bardağı sıvı yağ Çeyrek limon suyu 1-2 diş rendelenmiş sarımsak 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığından biraz fazla zerzevat tozu 1 çay kaşığından az karabiber 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Mantar Soslu Kremalı Köfte Tanımı İçin Malzemeler Mantar sosu için: 200 gram mantar 1 adet soğan 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu 1 yemek kaşığı un ½ (yarım) çay bardağı su ½ (yarım) kutu krema (100 ml) Tuz, karabiber ½ (yarım) çay kaşığı köri Köfte için: 350-400 gram kıyma (orta yağlı) 1 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Mantarlı Ve Sebzeli Tavuk Yemeği Püre İle Makarna Eşliğinde Tanımı İçin Malzemeler Tavuk için ön süreç; 5-6 tavuk göğsü Tuz Karabiber Yarım çay bardağı zeytinyağı Yemek için; 1 büyük uzunluk kabak 1 büyük uzunluk havuç 2 kutu hazır mantar 1 orta uzunluk soğan 2 diş sarımsak 1’er yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
SoruCevap
S
  1. Konular

    1. 1.281.140
  2. Mesajlar

    1. 1.678.835
  3. Kullanıcılar

    1. 31.783
  4. Son üye

Geri
Üst Alt