Modoratör
New member
Korku endeksi ne demek?
VIX Endeksi, S&P 500 hisse senedi piyasası endeksi üzerine yazılmış ve vadesine 23 günden fazla ve 37 günden az kalan alım ve satım opsiyonlarının zımni volatiliteleri kullanılarak hesaplanmaktadır. Amaç; ortalama 30 günlük hisse senedi piyasası için öngörülen volatiliteyi tahmin etmektir.Korku endeksi kaç olmalı?
Korku endeksi kaç olmalı?VIX endeks değeri yüzde 30'dan yüksek olduğunda oynaklık yüksek ve yatırımcıların gelecek korkusu fazla demektir. VIX endeks değeri yüzde 20'nin altındaysa piyasalarda volatilite düşük ve yatırımcıların geleceğe bakışı korkusuz anlamına gelir.
TOTAL2 ne demek?
TOTAL2 ne demek?TOTAL2, BTC hariç en yüksek 125 kripto para biriminin toplam piyasa değerini gösterir. OTHERS, BTC ve diğer bazı üst düzey kripto para birimleri hariç olmak üzere, ilk 125 kripto para biriminin toplam piyasa değerinde olduğunu gösteriyor.
VIX analizi nedir?
VIX endeksi, Chicago Opsiyon Borsası (Chicago Board of Options Exchange) tarafından vadesine 22 işlem günü (30 takvim günü) kalmış olan S&P 100 endeksi üzerine yazılmış Amerikan tipi alım ve satım opsiyonlarından hesaplanmış ve örtülü volatiliteyi belirlemek amacıyla oluşturulmuş endekstir.VIX korku endeksi nasıl hesaplanır?
VIX korku endeksi nasıl hesaplanır?VIX Indexi Tam Olarak Nasıl Hesaplanır? VIX endeksi hesaplamasında her opsiyon fiyatlandırması, yakın zamanda işlem gören opsiyonların ortalaması alınarak yapılır. Bu hesaplama ile alım – satım fiyat dalgalanmalarından piyasadaki yatırımcıyı korumak için ayıklama işlemi başarıyla gerçekleştirilmiş olacaktır.
Fear Coin kaç TL?
Fear Coin kaç TL?FEAR Fiyatı Canlı Veri Fear bugünkü fiyatı ₺4.95 TRY, 24 saatlik işlem hacmi ₺2,428,577 TRY.