Koruma belgesi ne işe yarar?
Bu proğram yakın koruma eğitim sertifikası almak isteyen kolluk kuvvetlerine (polis, asker) uygulanır. Eğitim sonunda E-Devlet onaylı sertifika ve kimlik verilecektir. Bu pakette Vip koruma personelinin yakın savunma teknikleriyle, silahlı yada silahsız saldırılara karşı nasıl kullanılacağını öğrenecektir.Uluslararası yakın koruma sertifikası ne işe yarar?
Yakın koruma, belirli bir ücret karşılığında silahlı ya da silahsız olarak kişi ya da kurumları tehlikelere karşı koruyan kişilere denir. Yakın koruma olabilmek için yakın koruma eğitimleri alarak bazı şartları yerine getirebilmek gerekir. Sadece geçerli sertifikaya sahip olanlar bu işi yapabilir.Devlette Yakın koruma nasıl olunur?
Devlette yakın koruma olmak için sağlanması gereken kriterler şunlardır:
- T.C. vatandaşı olmak.
- Özel güvenlik eğitimi almak.
- Koruma ve Güvenlik Görevlisi kontenjanından atanmak.
- Herhangi bir suç işlememiş olmak.
- En az lise mezunu olmak.
- Yakın dövüş eğitimi almak.
- Silah kullanma eğitimi almak.
- Silah bulundurma ruhsatı almak.
Yakın Koruma Belgesi nasıl alınır?
Yakın koruma adayı, 5188 Sayılı Kanun’a uygun özel güvenlik sertifikası alabilmek için devletin düzenlediği sınavlardan en az 70 puan almalı, silahlı (120 saat) ya da silahsız (90 saat) yakın koruma eğitimini başarıyla tamamlamalıdır.VIP koruma belgesi nedir?
VIP Yakın Koruma Eğitimi Sertifika Programı İle; 5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun kapsamında görev yapan; son yıllarda özel güvenlik ve koruma sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli yakın koruma personellerini, akademik eğitim ile destekleyerek, ulusal ve uluslararası platformda kabul gören yakın koruma …Yakın koruma olmak için ne gerekir?
Yakın koruma olmak için gerekenler şunlardır: