Son Konular

KOSGEB Yeni girisimci Destegi Nasil Alinir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Credits
0

KOSGEB Yeni girişimci Desteği Nasıl Alınır?

DESTEK BAŞVURUSU: Başvuru kriterlerini karşılayan mikro ve küçük işletmeler www.kosgeb.gov.tr adresindeki "E-Hizmetler" menüsünden "Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı Başvurusu" alt menüsünü seçerek online başvuru yapabilecektir.

KOSGEB ten kimler yararlanabilir 2021?

KOSGEB ten kimler yararlanabilir 2021?
KOSGEB'in 'Genç Girişimci Geliştirme Programı'nı bitiren, Küçük Ölçekli İşletme Kurma Danışmanlığı Desteği (KÖİDD) Programı'nı tamamlayarak eğitime veya programa katıldığını belgeleyen ve işletmesini kuran girişimciler veya İŞGEM'lerde yer alan işletmeler yararlanabilir.

Devlet teşvik kredisi kimlere verilir?

Tarımsal örtü altı ve üst bitkisel üretim yapanlar hibe kredi talep edebilmektedirler. İş fikrine yönelik proje üreten yeni girişimcilere hibe kredi desteği verilmektedir. Esnaflar devletten hibe kredi alabilmektedirler. KOBİler devletten hibe kredi almak için başvuru yapabilmektedirler.

KOSGEB kimlere kredi veriyor?

KOSGEB kimlere kredi veriyor?
KOSGEB, 1990 yılında 3624 Sayılı Kanun ile İmalat Sanayi İşletmelerinin ekonomideki yerlerinin geliştirilmesi amacıyla kurulmuş olup, küçük ve orta ölçekli işletmelere karşılıksız yardımda bulunan, işyeri açmak ve kendi işini kurmak isteyen kişilere faizsiz kredi veren kurumdur.

KOSGEB personel desteği ne kadar?

Şartları sağlayan mikro ve küçük işletmeler, istihdam edecekleri her bir personel için 100 bin lira geri ödemeli destek alacak. Mikro işletmeler 2, küçük işletmeler de 5 personele kadar bu desteği kullanabilecek.

Genç girişimciler ne iş yapabilir?

Genç girişimciler ne iş yapabilir?
Az Sermaye ile Yapılabilecek 50 Karlı Yeni İş Fikri
- 1 Doğum ve Bebek Fotoğrafçılığı Yapmak.
- 2 VİOP'ta İşlem Yapmak.
- 3 Solucan Gübresi Üretim Tesisi Yapmak.
- 4 Mantar Yetiştiriciliği Yapmak.
- 5 Yarasa Gübresi Satmak.
- 6 Çiçekçi Dükkanı Açmak.
- 7 Catering Hizmeti Vermek.
- 8 Teraryum ve Minyatür Bahçe Yapmak.

Genç girişimci Desteği 2021 nasıl alınır?

Genç girişimci desteği şartları sağlanması durumunda vergi muafiyeti ve bağkur desteği almak mümkündür. İşe başlamanın kanuni süresi içerisinde bildirilmiş olması. Kendi işinde bilfiil çalışılması veya işin kendisi tarafından sevk ve idare edilmesi. 18 yaşını doldurmuş 29 yaşını doldurmamış olmak.

Kadın girişimci olmak için ne yapmak gerekir?

Kadın girişimci olmak için ne yapmak gerekir?
Üreten Kadınlar İçin Girişimci Olma Rehberi
- İlk Adım: İş Fikrinizi Belirleyin. Yemek yapmak, el işleri ya da resim çizmek…
- İkinci Adım: Detaylı Bir Araştırma Yapın.
- Üçüncü Adım: Tecrübeli Kişilerden Yardım Alın.
- Dördüncü Adım: İş Planı Yapın.
- Beşinci Adım: Sosyal Medyayı Doğru Kullanın.

Merhaba! KOSGEB Yeni Girişimci Desteği hakkında detaylı bilgi veren yazınızı inceledim, bu konuda sizlere yardımcı olabilirim. İşte konuyla ilgili bazı bilgiler:

1. **KOSGEB Yeni Girişimci Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır:** KOSGEB Yeni Girişimci Desteği'nden faydalanmak isteyen mikro ve küçük işletmeler, [KOSGEB resmi web sitesi](http://www.kosgeb.gov.tr) üzerinden "E-Hizmetler" menüsünden "Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı Başvurusu" alt menüsünü seçerek online başvuru yapabilirler.

2. **KOSGEB'ten Kimler Yararlanabilir (2021):** KOSGEB'in desteklerinden yararlanmak isteyenler, Genç Girişimci Geliştirme Programı'nı tamamlayanlar, Küçük Ölçekli İşletme Kurma Danışmanlığı Desteği Programı'nı bitirerek belgeleyenler ve işletmesini kuran girişimciler veya İŞGEM'lerde yer alan işletmeler faydalanabilir.

3. **Devlet Teşvik Kredisi Kimlere Verilir:** Devlet teşvik kredilerinden tarımsal üretim yapanlar, yeni iş fikirleri olan girişimciler, esnaflar ve KOBİ'ler faydalanabilir. Bu kredi çeşitleri genellikle hibe şeklinde verilmektedir.

4. **KOSGEB Kimlere Kredi Veriyor:** KOSGEB, küçük ve orta ölçekli işletmelere karşılıksız yardım sağlayan bir kurumdur. İmalat sanayi işletmelerinin ekonomideki yerlerini geliştirmeyi amaçlar ve faizsiz kredi imkanı sunar.

5. **KOSGEB Personel Desteği Ne Kadar:** Mikro ve küçük işletmeler, istihdam edecekleri her bir personel için 100 bin lira geri ödemeli destek alabilirler. Mikro işletmeler en fazla 2 personel, küçük işletmeler ise en fazla 5 personel için bu desteği kullanabilir.

6. **Genç Girişimciler Ne İş Yapabilir:** Genç girişimciler az sermaye ile yapabilecekleri çeşitli iş fikirleri arasından seçim yapabilirler. Örneğin, doğum ve bebek fotoğrafçılığı, solucan gübresi üretimi, mantar yetiştiriciliği gibi farklı alanlarda işler kurabilirler.

7. **Genç Girişimci Desteği 2021 Nasıl Alınır:** Genç girişimci desteğinden faydalanabilmek için belirli şartları sağlamak gerekmektedir. 18-29 yaş arasında olmak, işe başlama süresini kanuni olarak belirli bir süre içinde bildirmek ve işin sevk ve idaresinden sorumlu olmak gibi kriterler bulunmaktadır.

8. **Kadın Girişimci Olmak İçin Yapılması Gerekenler:** Kadın girişimciler için başlangıç aşamalarını içeren bir rehber sunulmuş. Bu adımlar arasında iş fikrini belirlemek, detaylı araştırmalar yapmak, tecrübeli kişilerden danışmanlık almak, iş planı hazırlamak ve sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanmak bulunmaktadır.

Eğer daha fazla bilgi veya yardımcı olmamı isterseniz, çekinmeden sorabilirsiniz!

Cocugun sigortasi kimin uzerine?

Guney Kore kac metrekare?

1. Konular

1. 1.281.028
  2. Mesajlar

1. 1.678.314
  3. Kullanıcılar

1. 31.735
  4. Son üye

Geri
Üst Alt