Modoratör
Yeni Üye
Koşma hızı nasıl arttırılır?
Yürüyerek veya düşük tempo koşarak beş dakika boyunca ısın. Isınmak kaslarının uyanmasını ve bacaklarını esneterek interval antrenmanına hazırlanmalarını sağlar. İnterval antrenmanlar vücuduna oksijeni daha verimli kullanmayı öğreterek, koşu hızını ve dayanıklılığını arttırır. On beş dakika boyunca orta tempoda koş.
Koşarken uzun adım mı kısa adım mı?
1- Kısa Adımlar Atın Koşarken adımların uzun atılması, kişinin daha yüksek enerji harcamasına neden olarak kısa sürede yorulmasına yol açar. Aynı zamanda atılan adım ne kadar uzun olursa vücut ağırlığı da ayak topuğuna doğru o kadar kayar ve bu da koşucunun geriye doğru yaylanmasına sebep olur.
Kondisyon arttırmak için ne yemeli?
C vitamini, lif, magnezyum, potasyum ve folik asit bakımından zengin bir besin olan muzun uzun süre tok tutma özelliği vardır. Spor öncesi tüketilen muz vücudun ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlar. Spordan en az 45 dakika sonra tüketilen muz iyi bir ara öğün olur.
Yürüyüş yaparak kondisyonu artırır mı?
Yürüyüş yaparak kondisyonu artırır mı?
Yürüyüş kondisyonu artırır ve yağ yakımının düzenli olmasını sağlar. Kalp, şeker, kolesterol, tansiyon hastalıklarının olumsuz etkisinin azalması için herkese önerilebilecek egzersiz yürüyüştür. Kemik erimesinden korunmak için her yaşta yürüyüş yapılmalıdır.
Doğru koşu nasıl yapılır?
Doğru koşu nasıl yapılır?
Doğru koşu formunda kollarımız gövdeye yakın ve omuzlarımız normal salınım alanında serbest olmalı. Ellerimizi ve kollarımızı sıkmadan, rahat bir şekilde öne ve geriye doğru çekmeliyiz. Gövdenin sağa-sola savrulması sakatlık riskini arttırdığı gibi performansı da olumsuz etkilemektedir. Ne çok fazla ne de yetersiz!
Koşarken adımlar nasıl olmalı?
DAHA HIZLI KOŞMAK İÇİN 5 YOL
- Kısa adımlar atın. Uzun adımlarla koşmak size hiçbir yarar sağlamayacaktır ama hızlı ve kısa adımlar sizi bitiş çizgisine daha kısa sürede ulaştıracaktır.
- Antrenman sisteminizi değiştirin.
- Tempolu koşular.
- Hünerlerinizi koşu bandında gösterin.
- Fazla yağlardan kurtulun.
Yorulmadan koşmak için ne yapmalı?
Her yeni kilometrenin başında ilk dakikayı burnundan nefes alıp ağzından vererek geçir. Burnundan nefes almaya odaklanman nefesini tekrar düzene sokmanı sağlar. Burnundan derin nefes alman diyaframını da dâhil ederek karnından nefes almana sebep olur, bu da dikkatini sabitler ve yorulmadan daha fazla koşmanı sağlar.