KPSS atamaları nasıl yapılır?
Adayın aldığı puan doğrultusunda Devlet Personel Başkanlığı tarafından atama gerçekleşmektedir. Tüm kamu kurumları için gerekli olan personel talebi üzerine belirlenen ay da merkezi atama yapılır. Merkezi atama her yıl Haziran ve Kasım ayı olmak üzere senede 2 kez yapılmaktadır.
1 yılda kaç atama yapılır?
KPSS sonuç belgesinde bulunan P3 puan türü kullanılarak 2 yıl boyunca yılda iki kere merkezi atamalar yapılır. Kurumsal atamalar da dediğimiz ara atamalar ise kurumların belirleyeceği tarihlerde yapılmaktadır.
KPSS ile hangi memurluklar var?
KPSS ile hangi memurluklar var?
Bu çerçevede, düz memurluk, kurum avukatlığı, mühendis, tekniker, teknisyen, memur, psikolog, mimar, veteriner vb. tüm kadrolar KPSS-B kadrolardır. Bu kadrolara yapılacak atamalar için müracaat edecekler KPSS-B'ye girmektedir.
Atama için tercih nasıl yapılır?
Atama için tercih nasıl yapılır?
Sözleşmeli öğretmenlik atama tercihleri sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar tarafından yapılacak olup, en fazla 40 eğitim kurumunu e-devlet sistemi üzerinden tercih edebilecekler. 15 bin sözleşmeli öğretmen atamasının yüzde 50'si İstanbul'a yapılacağı açıklanırken atama sonuçları 31 Ocak'ta belli olacak.
Bir yılda kaç kez öğretmen ataması yapılır?
Yılda kaç öğretmen ataması yapılıyor?
Milli Eğitim Bakanlığı, 15 bin öğretmen atamasına ilişkin açıklama yaptı. En fazla atama sırasıyla sınıf, özel eğitim ve okul öncesi öğretmenliğine yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı, 15 bin öğretmen atamasına ilişkin branş bazında kontenjan dağılımını açıkladı.
KPSS ile hangi kurumlara girilebilir?
KPSS ile hangi kurumlara girilebilir?
KPSS P3 Puanıyla Başvuru Yapabileceğiniz Bazı kurum ve Kadroları
- Gümrük Müsteşarlığı
- Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü
- Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü
- Maliye Bakanlığı
- Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü
- T.C. Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü
- Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü