T
theking
Guest
Kpss B De Hangi Dersler Var? sorusu, Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) hazırlanan adaylar için oldukça önemlidir. KPSS B grubu, öğretmenlik ve eğitim bilimleriyle ilgili bölümlere başvuran adayları kapsar. Bu grupta yer alan dersler arasında Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi bulunmaktadır. Türkçe dersi, dil bilgisi, yazılı anlatım ve okuma-anlama becerilerini ölçerken, Matematik dersi temel matematiksel kavramları içerir. Fen Bilgisi dersi ise doğa bilimlerine odaklanırken, Sosyal Bilgiler dersi tarih, coğrafya, vatandaşlık bilgisi ve güncel konuları kapsar. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi dersi ise Türk devrim tarihini ve Atatürk'ün düşüncelerini inceler. KPSS B grubuna hazırlanan adayların bu derslerdeki bilgi ve becerilerini geliştirmeleri önemlidir.
İçindekiler
KPSS B sınavında yer alan dersler şunlardır:
1. Türkçe: Dil bilgisi, sözcükte anlam, cümlede anlam, paragraf, yazım kuralları gibi konuları içerir.
2. Matematik: Sayılar, problemler, oran orantı, geometri, fonksiyonlar gibi matematiksel konuları kapsar.
3. Tarih: Türk tarihi, dünya tarihi, Osmanlı tarihi gibi konuları içerir.
4. Coğrafya: Türkiye'nin coğrafi bölgeleri, dünya coğrafyası, nüfus, yerleşme gibi konuları kapsar.
5. Vatandaşlık Bilgisi: Anayasa, demokrasi, insan hakları gibi konuları içerir.
6. Kamu Yönetimi: Devletin yapısı, idare hukuku, kamu personel yönetimi gibi konuları kapsar.
7. İktisat: Temel ekonomi bilgileri, mikro ve makro ekonomi, para ve bankacılık gibi konuları içerir.
8. İngilizce: Temel dil bilgisi, okuma, anlama, dinleme ve yazma becerilerini kapsar.
9. Hukuk: Anayasa hukuku, ceza hukuku, medeni hukuk gibi hukuki konuları içerir.
10. Muhasebe: Finansal muhasebe, yönetim muhasebesi, vergi hukuku gibi konuları kapsar.
11. İstatistik: Veri analizi, olasılık, istatistiksel dağılımlar gibi konuları içerir.
12. Türkiye İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük: Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu, Atatürk ilkeleri, inkılaplar gibi konuları kapsar.
13. Genel Kültür: Edebiyat, sanat, felsefe, psikoloji gibi genel kültür konularını içerir.
14. Genel Yetenek: Mantık, zeka soruları, dikkat testleri gibi genel yetenek konularını kapsar.
15. Bilgisayar ve Teknoloji: Temel bilgisayar bilgileri, internet, programlama gibi konuları içerir.
16. Fen Bilimleri: Fizik, kimya, biyoloji gibi fen bilimleri konularını kapsar.
17. Eğitim Bilimleri: Eğitim psikolojisi, öğretim yöntemleri, ölçme ve değerlendirme gibi konuları içerir.
18. Sağlık Bilimleri: İlk yardım, temel sağlık bilgileri, sağlık hukuku gibi konuları kapsar.
19. Sosyal Bilimler: Sosyoloji, antropoloji, iletişim bilimleri gibi sosyal bilimler konularını içerir.
KPSS B sınavında yer alan diğer dersler:
6. Anayasa Hukuku
7. Kamu Maliyesi
8. İktisat
9. İngilizce
10. İkinci Yabancı Dil (Almanca, Fransızca, Arapça, Rusça, Çince)
İçindekiler
KPSS B'de Hangi Dersler Var?
KPSS B sınavında yer alan dersler şunlardır:
1. Türkçe: Dil bilgisi, sözcükte anlam, cümlede anlam, paragraf, yazım kuralları gibi konuları içerir.
2. Matematik: Sayılar, problemler, oran orantı, geometri, fonksiyonlar gibi matematiksel konuları kapsar.
3. Tarih: Türk tarihi, dünya tarihi, Osmanlı tarihi gibi konuları içerir.
4. Coğrafya: Türkiye'nin coğrafi bölgeleri, dünya coğrafyası, nüfus, yerleşme gibi konuları kapsar.
5. Vatandaşlık Bilgisi: Anayasa, demokrasi, insan hakları gibi konuları içerir.
6. Kamu Yönetimi: Devletin yapısı, idare hukuku, kamu personel yönetimi gibi konuları kapsar.
7. İktisat: Temel ekonomi bilgileri, mikro ve makro ekonomi, para ve bankacılık gibi konuları içerir.
8. İngilizce: Temel dil bilgisi, okuma, anlama, dinleme ve yazma becerilerini kapsar.
9. Hukuk: Anayasa hukuku, ceza hukuku, medeni hukuk gibi hukuki konuları içerir.
10. Muhasebe: Finansal muhasebe, yönetim muhasebesi, vergi hukuku gibi konuları kapsar.
11. İstatistik: Veri analizi, olasılık, istatistiksel dağılımlar gibi konuları içerir.
12. Türkiye İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük: Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu, Atatürk ilkeleri, inkılaplar gibi konuları kapsar.
13. Genel Kültür: Edebiyat, sanat, felsefe, psikoloji gibi genel kültür konularını içerir.
14. Genel Yetenek: Mantık, zeka soruları, dikkat testleri gibi genel yetenek konularını kapsar.
15. Bilgisayar ve Teknoloji: Temel bilgisayar bilgileri, internet, programlama gibi konuları içerir.
16. Fen Bilimleri: Fizik, kimya, biyoloji gibi fen bilimleri konularını kapsar.
17. Eğitim Bilimleri: Eğitim psikolojisi, öğretim yöntemleri, ölçme ve değerlendirme gibi konuları içerir.
18. Sağlık Bilimleri: İlk yardım, temel sağlık bilgileri, sağlık hukuku gibi konuları kapsar.
19. Sosyal Bilimler: Sosyoloji, antropoloji, iletişim bilimleri gibi sosyal bilimler konularını içerir.
Kpss B De Hangi Dersler Var?
KPSS B sınavında hangi dersler bulunmaktadır? |
1. Türkçe |
2. Matematik |
3. Tarih |
4. Coğrafya |
5. Vatandaşlık Bilgisi |
KPSS B sınavında yer alan diğer dersler:
6. Anayasa Hukuku
7. Kamu Maliyesi
8. İktisat
9. İngilizce
10. İkinci Yabancı Dil (Almanca, Fransızca, Arapça, Rusça, Çince)