- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 6.665
- Meslek
- Webmaster
Kredi faizleri vergiden düşer mi?
a) Konut kredisi nedeniyle ödenen faizlerin tamamı indirilebiliyor (Gelir Vergisi Kanunu Md. 74/4). Borçların faizlerini, sadece konut kirası elde edenler değil, işyeri kirası elde edenler de indirebiliyor.
Kredi ödemesi vergiden düşülür mü?
Gayrimenkul yatırımı yapıp, krediyle ev alanlar da kredi giderlerini ve 5 yıl boyunca satın alma bedelinin %5'ini gider yazmaktadır. Bu mükellefler genellikle 5 yıl boyunca kira gelirleri için vergi ödememektedir.
Kira gelir beyannamesi 2022 ne zaman verilir?
Kira gelir beyannamesinde bulunmak isteyen vatandaşlar internet sitesi üzerinden gerekli işlemleri yapabilecek. Vatandaşların 2022 yılında beyannamede bulunabilmesi için son tarih 31 Mart 2022 Perşembe olacak.
Hiç geliri olmayan kira vergisi öder mi?
Ev hanımları, geliri olmayan, emekli maaşıyla geçinen vatandaşlar, engelliler, gazi ve şehirlerin dul ve yetim maaşını alan vatandaşlar vergiden muaf tutuluyor. Muaf olmak için gelirin 40 bin TL'yi aşmaması gerekiyor. Evi dışında gayrimenkulü bulunanlar da vergi ödüyor.
Faiz giderleri hangi hesapta izlenir?
Kısa vadeli banka kredilerinin dönem sonundaki faiz tahakkukları 381 GİDER TAHAKKUKLARI hesabının alacağında izlenir. Faiz gideri ise 780 FİNANSMAN GİDERLERİ hesabının borcunda gösterilir.
Kanunen kabul edilmeyen giderler nereye yazılır?
Yani 770 Genel Yönetim Giderleri hesabına kaydedilmesi gereken bir hesap hareketinden kaynaklanan kanunen kabul edilmeyen gider 770 Genel Yönetim Giderleri hesabının altında bir alt hesap olarak açılmalıdır.
Faiz tahakkuku gelir mi gider mi?
Banka kredilerinin, kredi sözleşmelerine istinaden sözleşmelerde belirtilen faiz oranları üzerinden dönem sonuna kadar süre içinde ödenmeyen ve dönem sonuna kadarki süreye ilişkin faizlerin hesaplanarak cari dönemin finansman gideri olarak gider tahakkuku yoluyla kayıtlara alınması gerekir.
Gecikme faizi hangi hesapta izlenir?
Belediyelerin düzenlemiş olduğu idari para cezasının gider yazılır mı ve hangi hesapta takip etmeliyiz? Gecikme zammı Gecikme faizi ve her türlü cezalar gider olarak yazılmaz. KKEG olarak hesaplarda takip edilir.