Modoratör
Efsanevi Üye
Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü Hangi Bakanlığa Bağlı?
10.07.2018 tarihli ve 30474 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin ilgili maddeleri uyarınca da Gençlik ve Spor Bakanlığının hizmet birimi olarak yeniden yapılandırılmıştır.
KYK organları nedir?
Kurumun organları; Genel Kurul, Yönetim Kurulu ve Genel Müdürlüktür. Genel Kurul; Kurumun üst karar organıdır. Başbakan veya Kurumun bağlı olduğu Bakan, Genel Kurulun tabii başkanıdır. Yönetim Kurulu, Genel Kurula karşı icra, Genel Müdürlüğe karşı karar, Genel Müdürlük ise Kurumun yürütme organıdır.
Kredili yurt nedir?
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (YURTKUR) amacı, yükseköğrenim gören öğrencilere kredi vermek, yurtlar yaptırmak ve yurt işletmesini sağlamak suretiyle öğrencilerin yüksek öğrenimlerini, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmaktır.
Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü kim?
Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü kim?
RECEP ALİ ER Rize Öğretmen Lisesinden mezun olduktan sonra 1983 yılında Giresun Eğitim Yüksekokulunu bitirip aynı yıl Bingöl'de öğretmenliğe başladı. 4 yıl Bingöl'de, 10 yıl da Trabzon Of'ta öğretmenlik ve idarecilik yaptı. Bu süre zarfında lisans eğitimini tamamladı.
KYK yurtlarını kim yapar?
KYK yurtlarını kim yapar?
Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünün amacı; yurt içinde ve dışında yükseköğrenim gören öğrenciler için yurtlar yapmak ve bunların işletmesini sağlamak, beslenme yardımı yapmak, eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle milli ve manevi gelişmelerine katkı sağlamak, yükseköğrenim …
Öğrenci yurtları nereye bağlı?
Bu kurumların tamamı Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlıydı. Ancak yükseköğretim öğrencilerine hizmet veren özel yurtların KYK'ya devredilmesine karar verildi.
KYK Genel Müdürü kim 2021?
RECEP ALİ ER Rize Öğretmen Lisesinden mezun olduktan sonra 1983 yılında Giresun Eğitim Yüksekokulunu bitirip aynı yıl Bingöl'de öğretmenliğe başladı. 4 yıl Bingöl'de, 10 yıl da Trabzon Of'ta öğretmenlik ve idarecilik yaptı.
Ali Özdemir kimdir?
1962, Oğuzeli), Türk siyasetçi. Gaziantep Atatürk Lisesi mezunudur. İthalat, İhracat, İmalat ve Pazarlama Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığı, Sanayicilik ve İş Adamlığı, TBMM XXI. Dönem Gaziantep Milletvekilliği yapmıştır.
KYK başında kim var?
KYK başında kim var?
Dr. Hüseyin Karaman, KYK Yönetim Kurulu'nun yeni başkanı oldu ve görevi Prof. Dr. İrfan Arslan'dan devraldı.