Krepe su katılır mı?
Öncelikle yumurtayı kırıp, biraz çırpın. Sonra süt ve suyu ekleyip, çırpmaya devam edin. Tuz ve karbonatı da ekleyin ve unu da ekleyip, koyu olmayan bir krep hamuru elde edin. Yapıştırmaz tavayı iyice ısıtın ve bir fırça ile çok az sıvı yağ sürün.
Cırıtta nasıl yapılır?
Cırıtta nasıl yapılır?
Cırıtta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları kırınız ve çırpınız.
- Üzerine sütü boşatıp çırpınız.
- Sonra un, karbonat ve tuzunu atıp cıvıkça bir hamur elde ediniz.
- Sonra tavaya yağımızı koyup ısıtalım (soğuk olmasın) sıcak yağa bir yemek kaşığı kadar dökelim ve kızartalım, çok güzel kabarır ve harika bir lezzettir.
Krep nasıl bir ateşte pişirilir?
Ocağınızı kısık ateşten biraz daha yüksek bir ateşte açın ve tavayı üzerine koyarak güzelce ısınmasını sağlayın. Isındığında kepçe ya da başka bir dökme aracıyla tavanızda yayabileceğiniz kadar bir krep harcını dökün ve tavayı döndürerek güzelce yayın. Bu aşamada bir tarafın güzelce pişmesini bekleyin.
Yoğurt suyundan krep olur mu?
Yoğurt suyundan krep olur mu?
Başka Nasıl Yapılır? Yoğurtlu krep, kahvaltı sofraların da tercih edebileceğiniz, yapması kolay, pratik ve çok lezzetli bir tariftir. Krep normalde süt ile yapılır. Fakat elinizde süt olmadığı zaman, sadece yoğurt kullanarak, bu tarifteki gibi sütsüz krep yapabilirsiniz.
Cizlembeç nasıl yapılır?
Cizlembeç Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt.
- 2 yumurta.
- 1 çay kaşığı karbonat.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
- 3 su bardağı un (Unu karışıma göre ayarlayın ayrandan biraz koyu kıvamlı olsun)
- Eğer koyu olursa su ilavesi yapılır.
Çırıhta hamuru nasıl yapılır?
Çırıhta hamuru nasıl yapılır?
Çırıhta Tarifi Nasıl Yapılır? Bir kabın içine su, tuz ve karbonat konularak eriyinceye kadar karıştırılır. Sonrasında un yavaş yavaş ilave edilerek karıştırma işlemine devam edilir. Tavaya sıvı yağ konulup ısıtıldıktan sonra bir kaşık yardımı ile hazırladığımız hamur istediğimiz şekilde akıtılır.