Kruvasan Börek (Yufka İle)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Kruvasan Börek (Yufka İle) Tarifi İçin Malzemeler
6 adet yufka
İçi için;
1 küçük kase peynir
Sos için;
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı soda
1 paket krema (yoksa 1 su bardağı süt)
Dışı için;
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ

Kruvasan Börek (Yufka İle) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle sos malzemelerimizi güzelce çırpalım.
İlk yufkayı tezgaha serip her yerine gelecek şekilde sos dökelim fırça ile sosu yayalım.
İkinciyi yufkayı sosladığımız yufkanın üzerine serelim onu da soslayalım tüm yufkalar bitene kadar işlemi tekrarlayalım.
Yufkaların en üstüne de sos sürelim.
Önce dört üçgen elde edecek şekilde keselim.
Sonra her üçgeni 6 veya 8 eşit üçgen şeklinde keselim.
Üçgenlerin geniş kısmına peynir koyup çok sıkmadan kenarlarını kapatmadan rulo saralım.
Bir kase içine yarım su bardağı su ,yarım su bardağı sıvı yağ koyup çırpalım.
Rulo sardığımız börekleri bu sosa batırıp tepsiye dizelim.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun beğenip kaydetmeyi unutmayın

Kruvasan Börek (Yufka İle) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Tahinli Pekmezli Kek Tarifi

S

Enfes Ispanaklı Fırın Mantar

  1. Konular

    1. 1.282.896
  2. Mesajlar

    1. 1.683.851
  3. Kullanıcılar

    1. 32.231
  4. Son üye

Geri
Üst Alt