Kulice baharat nedir?
Anason, yenibahar,mahlep,tarçın, karanfil tozu. Bunlar, kıliçeye orjinal tadını veren muhteşem bir baharat karışımı. Eskiden içine pekmez, kuyrukyağı, şahfe denilen farklı bir baharat da katılırmış.
Kuliçe Baharatında neler var?
Kuliçe Baharatında neler var?
Beyaz,kırmızı Ve Yeşil Karabiber.
Kuliçe nasıl yapılır?
Kuliçe nasıl yapılır?
Sıvıların Hazırlanışı;4 yumurta ve 4 su bardağı şeker 2-3 dk karıştırılır. Üzerine önceden eritilip soğumaya bırakılmış 1 paket teremyağ,1 su bardağı sıvı yağ,1, 5 şu bardağı süt eklenir. Şeker eriyinceye kadar mixer yardımıyla karıştırılmaya devam edilir. Toplam 15 dk karıştırmak yeterli olacaktır.
Kuliçe hangi yöreye ait?
Mardin'de yüzyıllardır birlikte yaşayan etnik gruplar oldugunu biliriz. Ve bu ortak kültürlerin etkileri yaşamdan , yemeğe kadar her alana yansımıştır. Diğer adı "Hayat Çöreği" yada "Mevlid Çöreği" olan Külice'yi müslüman topluluklar cenazelerden sonra, eve baş sağlığına gelenlere ikram edermiş.
Külünçe tarifi nasıl yapılır?
Külünçe tarifi nasıl yapılır?
Külünçe Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir tencereye şekeri ve suyu alın, ocağın altını açın ve şeker eriyene dek karıştırın.
- Derince bir kaba baharatları ve unu alın, üstüne kabartma tozunu da ekleyin.
- Hazırlayıp soğuttuğunuz şekerli suyu da azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın.
Mardin Küliçesi nasıl yapılır?
Mardin Küliçesi nasıl yapılır?
Mardin Küliçesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve susam hariç tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
- Üzerini örtüp mayalanması için bekletiyoruz mayalanan hamurdan bezeler alarak içine yağ sürüp, elimizde hafifçe şekil verip, tepsiye diziyoruz.
Süryani çöreği nasıl yapılır?
NASIL YAPIYORUZ?
- Maya ılık süte eklenir.
- Erimiş tereyağı ve tüm malzemeler un ekleyerek kulak memesi kıvamına getirilir.
- Hamur mayalandıktan sonra küçük parçalara ayrılır.
- Her bir parça merdane ile açılır.
- Ortasına hurmalı harç konur.
- Rulo yapılır.
- Dilim dilim kesilir.
- Üzerine yumurta sarısı-pekmez sürülür ve susam ekilir.
Mardin Süryani çöreği nasıl yapılır?
Mardin Süryani çöreği nasıl yapılır?
Yumuşak külünçe Nasıl Yapılır?
Yumuşak külünçe Nasıl Yapılır?
Urfa Külünçesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1 paket sana yağ tavada eritilip soğumaya bırakılır.
- Yoğurma kabına un, kabartma tozu, vanilya, çörek otu, susam, külünçe baharatı eklenir ve karıştırılır. (
- Un karışımının ortasına ılıyan yağ dökülür ve karıştırılır.
- Mandalina büyüklüğünde bezeler alınır.
Bayram Külünçesi nedir?
Bayramların olmazsa olmaz lezzetlerinden olan külünçe, un, yağ, süt, yumurta ve susam ile 7 çeşit baharatın karışımıyla yapılıyor. Bayram ziyaretlerine gelen misafirlere çayın yanında misafirlere ikram edilen, tatlı, tuzlu ve susamlı çeşitleriyle vatandaşların gözdesi olan kurabiyeye yöre halkı ilgi gösteriyor.
Urfa yöresine ait külünçe Nasıl Yapılır?
Urfa yöresine ait külünçe Nasıl Yapılır?
Şanlıurfa Külünçesi Yapılışı: Derin bir kap içerisine un elenmeli ve ortası açılan un içerisine ısıtılan sadeyağ ile zeytinyağı eklenmeli ardından ılık su ile yumuşatılan ekşi hamur, çörek otu, susam ve külünçe dermeni ilave edilmelidir. Tuzlu Külünçe yapımında 1 yemek kaşığı tuz hamura eklenmelidir.
Süryani çöreği nereye ait?
Süryani çöreği nereye ait?
Mardin'de Süryani çöreğinin çok meşhur olduğunu gördüğünü anlatan El Azzavi, bu çöreğe Suriye'de yapılan çöreklerde kullandıkları tereyağı, hurma ve 12 çeşit baharatı ekleyerek farklı bir lezzet elde ettiğini aktardı.