Kültür nedir ne işe yarar?
Tarihsel, toplumsal gelişme süreci içinde yaratılan bütün maddi ve manevi değerler ile bunları yaratmada, sonraki nesillere iletmede kullanılan, insanın doğal ve toplumsal çevresine egemenliğinin ölçüsünü gösteren araçların bütünü, hars, ekin.Kültür sizce nedir?
Kültür nedir? “Kültür, toplum, insanoğlu, eğitim süreci ve kültürel muhteva gibi değişkenlerin ve bunlar arasındaki karmaşık ilişkilerin bir işlevidir” (Güvenç, 1994: 101). Gökalp’e göre ise kültür, “Bir milletin dinî, ahlaki, akli, estetik, lisani, iktisadi ve fennî hayatları- nın ahenkli bir bütünüdür” (1975: 27).Kültür farkı ne demek?
Kültür farkı ne demek?Kültür bir toplumu oluşturan temel etmenlerin başında yer almaktadır. Dolayısıyla kültür farklılıkları da vardır. Kültür farklılıkları kültür zenginliği anlamına gelmektedir. Kültür farklılıkları pek çok örneği bulunan bir konudur.
Kültür ne demek ekşi sözlük?
bir insanin düşünce,tutum ve davranişlarini etkiliyen öğreniler bütünü. maddi, manevi butun insan yapitlarinin toplami kulturdur sayin efendim . yani insanligin gunumuzdeki bicimiyle varoldugu andan itibaren bugune kadarki butun birikimi (dil, mimari, toplum, teknoloji, vs vs) kulturu meydana getirir .Kültürel farkliliklar neden bölgelere göre değişir?
Farklı kıtalarda ve ülkelerde yaşayan insanların dilleri, dinleri ve buna bağlı olarak kültürleri farklılık gösterir. Coğrafya, gelenek ve görenekler de kültürlerin oluşmasında etkilidir.Kültürlü insan iyi insan mıdır?
Kültürlü insan iyi insan mıdır?– Kültürlü insan; bilgilerini hayata aktarabilen irfan sahibi kişidir. – Kültürlü insan; toplumu yönlendiren, önünü açan, sorunlara çözümler bulan, faydalı olan insandır. – Kültürlü insan; olaylara eleştirel bakabilen, yanlışlardan dönebilen insandır.
Kültürlü bir insanın özellikleri nelerdir?
– Kültürlü insan; çevresindeki olaylara objektif yaklaşabilen, objektif araştırmalar yapabilen ve bunu çevresindeki insanlarla paylaşabilen insandır. – Kültürlü insan; yalnız kendi alanında değil farklı alanlarda da çalışmalar yapabilen, kendi alanında uzmanlaşmış, diğer alanlarda da bilgi sahibi olan insandır.