<
Modoratör
Yeni Üye
Kültürel değerlere duyarlı eğitim nedir?
KDDÖ, akademik açıdan akranlarına göre başarısız olan farklı kültürel değerlere veya engellilik gibi farklılıklara sahip öğrencilerin eğitsel, kişisel, sosyal, duygusal ve mesleki anlamda ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik etkili pedagojik paradigmalardan biridir (Gay, 2002a; 2002b; 2018).
Kültürel olarak duyarlı pedagoji nedir?
Ladson – Billings'e (2009) göre kültürel değerlere duyarlı pedagoji, öğrencilerin kültürel özelliklerini ve referanslarından yola çıkarak bilgi, beceri ve tutum kazandıran ve öğrencileri entelektüel, sosyal, duygusal ve politik olarak güçlendiren bir yaklaşımdır.
Kültürel değerlere duyarlı öğretmen nasıl olmalıdır?
Kültürel değerlere duyarlı öğretmen nasıl olmalıdır?
Bu özellikler kültürel okuryazar olmak, öğretim yöntem ve tekniklerini sürekli güncellemek, sınıfın özgüveni yüksek bir şekilde derse katılımını sağlamak, sınıftaki herkesin farklılıklara karşı saygılı olmasını sağlamak, öğretmen temelli müfredat geliştirme çalışmalarını gerçekleştirmek, öğrencilerinin eleştirel …
Öğretmen kültürü nasıl aktarır?
Kültürün kalıcı ve sağlam bir şekilde aktarımı; kültür öğelerini gerçekçi bir şekilde ele alan eğitim programları, bu programlarla yetişen, bilgi ve birikim kazanan öğretmenler ve bu amaç doğrultusunda özenle hazırlanan ders kitapları ile mümkündür.
Kültürel pedagoji nedir?
Kültürel değerlere duyarlı pedagoji, bireylerin kültürel farklılıklarına ve değerlerine duyarlı olarak eğitim sürecinin kurgulanmasına ilişkin ilke ve uygulamaları ortaya koymaktadır. Kültürel değerlere duyarlı pedagoji en genel anlamıyla bireyin kültürel değerleri ile öğrenme – öğretme sürecinin bütünleştirilmesidir.
Öğretmenin rolü ne olmalıdır?
Öğretmenin rolü ne olmalıdır?
Öğretmen her yönüyle kendini yetiştirmiş ve geliştirmiş olmalıdır. Böylelikle daha faydalı bireyler yetiştirecektir. Eğer kendini güncellemezse öğrencilere ve topluma gerekli faydayı sağlayamayacaktır. Öğretmenler teknolojik ve akademik gelişmeleri takip etmeli ve bunları eğitim ve öğretimde kullanmalıdır.
Öğretmenin kişinin yaşamındaki yeri ve rolü nedir?
Okul hayatının başlaması ile çocuk, anne ve babasından sonra artık en uzun süreyi öğretmeniyle geçirmeye başlar. Çocuğun kişilik, sosyal ve akademik gelişimine öğretmen şekiller verir. Bundan dolayı öğretmenin çocuğun hayatındaki rolü çok önemlidir.
Islam pedagojisi nedir?
İslam Pedagojisi çocuk yetiştirme konusunda farkındalılık oluşturmak, anne ve babalara destek olmak amacıyla yayın yapmaktadır.
Eğitimde öğretmenin değişen rolü nedir?
Eğitimde öğretmenin değişen rolü nedir?
Öğretmenler, belki de değişen dünya parametrelerine en hızlı adapte olması gereken meslek grubudur. Değişen sisteme doğan, farklı beceriler ve yeteneklerle donanması gereken öğrencileri yetiştirme noktasında öğretmene düşen rol belki de, dinamik bir öğretim sürecini tasarlayabilmesidir.
Eğitim sisteminde öğretmenin rolü nedir?
Öğretmenin öğretim sürecinde rol ve sorumlulukları vardır. Çeşitli sınıflamalar yapılmakla birlikte bu rol ve sorumluluklar: öğrenmeyi sağlama, sınıf yönetimi, aile üyeliği, değerlendirme, güven verme, mesleksel ustalık, topluluk liderliği başlıkları altında sıralanabilir.