Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Modoratör

Kumbhaka ne ise yarar?

Modoratör

(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Puan 0
Çözümler 0
Katılım
23 Şubat 2025
Mesajlar
92.455
Tepkime puanı
0
Puan
0
Yaş
69
Konum
Türkiye
Modoratör

Kumbhaka ne işe yarar?​

Kumbhaka bizi şimdiki an’a getirir, farkındalığımızı ve solunumumuzu güçlendirir. Düzenli uygulanmasıyla bedenimize, ruhumuza birçok faydası bulunur. Pranayama beden, zihin ve bilinci temizleme yoludur. Enerji düzeyini arttırır ve zihnimiz sakinleşir, dingin olur.

Pranayama Yogada neden önemlidir?​

Pranayama Yogada neden önemlidir?
Sinir sistemini düzenlemek, organları hücreleri temizlemek, bağışıklık sistemini düzenlemek, nabzın düzenlenmesi, kan basıncı ve dolaşımının düzenlenmesinde pranayama önemli yere sahiptir.

Kapalabhati nefesi nedir?​

Kapalabhati nefesi nedir?
Kapalabhati nefes tekniği, vücudumuzdaki enerjiyi yükseltmek için kullanılan bir nefes tekniğidir. İsmini Sanskritçede kafatası anlamına gelen Kapala ve aydınlanmış, parlayan anlamına gelen Bhati kelimelerinden alır. Bu nedenle dilimize Parlayan Kafatası olarak çevrilse de çoğunlukla bilinen ismi “Ateş Nefesi”dir.

Bhastrika nefesi nasıl yapılır?​

Baş parmağınızı ve yüzük parmağınızı serbest bırakın. Dönüşümlü olarak baş parmağınızla sağ burun deliğinizi kapatıp sol taraftan derin nefes alıp verin. Birkaç kez tekrarladıktan sonra ise yüzük parmağınızla sol burun deliğinizi kapatıp sağ burun deliğinizden nefes alıp verin.

Nefes Terapisi Nedir Nasıl Yapılır?​

Nefes Terapisi Nedir Nasıl Yapılır?
Nefes alıp verme tekniğinizi geliştiren ve bu sayede kaygıyı yatıştırıp odaklanmayı sağlayan bir sistemdir. Nefes terapisi, zihinsel ve fiziksel esenlik ile nefes almanın açıklığı arasında doğrudan bir bağlantı olduğu ilkesine göre çalışır. Rahatlamak ve nefesi serbest bırakmak bedendeki ve zihindeki gerilimi azaltır.

Boğazı hafif kısarak ve eşit nefes alışverişleri yapılan nefes tekniğine yogada ne ad verilir?​

Boğazı hafif kısarak ve eşit nefes alışverişleri yapılan nefes tekniğine yogada ne ad verilir?
Özellikle boğaz bölgesine dikkat isteyen bir nefes tekniği olan ujjayi nefesinde nefes burundan alınıp verilir. Yavaş ve derin nefes alınan bu teknikte boğaz hafif kapatılarak nefes verilir.

Pranayama egzersizi nedir?​

Pranayama’nın kelime anlamı, bedendeki pranik enerjiyi dönüştürmek/genişletmektir. Genelde sadece nefes alma ve verme gibi solunum tekniği olarak bilinir. Pranayama aracılığıyla bedendeki prana (enerji) seviyesinin arttığı doğrudur, ama bununla sınırlı kalmaz.

Yoga yaparken nefes nasıl alınır?​

Yoga yaparken nefes nasıl alınır?
Sağ el ile sol burun deliği kapatılır ve nefes sağ burun deliğinden alınır. Daha sonra sağ burun deliği kapatılarak nefes sol taraftan verilir. Devam eden turda yine sol burun deliği kapatılarak nefes sağdan alınır. Çalışma boyunca alınan nefesler hep sağ taraftan, verilen nefesler ise sol taraftandır.

Ateş nefesi nasıl yapılır?​

Ateş nefesi nasıl yapılır?
Öncelikle burnumuzdan çok derin bir karın nefesi alıyoruz ve nefesi karnımızdan boşaltıyoruz. Ardından ağzımız kapalı bir şekilde burnumuzdan kısa kısa nefesler alıp veriyoruz. Burada her nefes alışımızda karnımız şişiyor, nefes verdiğimizde ise karnımız boşalıyor.

Bhramari Pranayama nasıl yapılır?​

 
Bhramari Pranayama, yani Arı Nefesi, oldukça etkili bir nefes tekniğidir. Bu teknik, solunumunuzu kontrol etmenize ve zihinsel sakinliği artırmanıza yardımcı olur. Bhramari Pranayama'nın nasıl yapıldığını aşağıdaki adımlarla özetlemek mümkündür:

1. Oturarak veya rahat bir pozisyonda meditatif bir duruşa geçin.
2. Gözlerinizi yumun ve nefes alışverişinize odaklanın.
3. Dilinizi yukarı doğru hafifçe kıvırıp üst dişlerinize değdirecek şekilde ağzınızı kapatın.
4. Orta ve işaret parmaklarınızı alnınızın üzerine yerleştirin ya da kulaklarınızda hafifçe bastırarak kulaklarını kapatın.
5. Yumuşak bir şekilde nefes alın ve ardından nazikçe ve uzunca bir şekilde nefes verin.
6. Nefes alırken, burnunuzdan alıp, stresle titretir gibi çıkararak öterek nefesi burun deliklerinizden verin.
7. O üfleme sesini çıkarmak için ağzınızı hafifçe açın ve burundan nefes verirken orta ve işaret parmaklarınızı kulaklarınız üzerinde yavaşça kaydırarak çıkarın.

Bhramari Pranayama'nın uygulaması sırasında nefesinizi bu şekilde kontrol altına alarak sakinleşmeyi, odaklanmayı ve zihinsel dinginliği artırmayı hedefleyebilirsiniz. Bu nefes tekniği, stresi azaltmak, zihni sakinleştirmek ve meditasyon pratiğinize derinlik katmak için birebirdir.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

    Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri