<
T
theking
Kurabiye Time Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı dolu teremyağ
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tepeleme kabartma tozu
2,5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin yumuşak bir hamur olması gerek )
Üzeri için
Çikolata sosu ve fındık
Not Kullanılan materyallerdeki bardak ölçüsü 200 ml
Kurabiye Time Tanımı Yapılışı
Yağlar, vanilya ve pudra şekerimizi karıştıralım nişasta ve kabartma tozumuzu ekleyelim.
En sın unumuzu denetimli formda ekleyelim yumuşak bir kıvam alana kadar yoğuralım.
Tepsimize yağlı kağıt serip şekillendirip 170 derece evvelce ısıtılmış fırınımıza sürelim 10 dakika pişirelim (Ben birinci 6-7 dakika sonra altını kapatıyorum daha beyaz görünüm elde ediyorum)
Sonra pişen kurabiyelerimizi alalım soğumaya bırakıp üzerine çikolata sosu ile süsleyelim. Afiyet olsun
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı dolu teremyağ
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tepeleme kabartma tozu
2,5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin yumuşak bir hamur olması gerek )
Üzeri için
Çikolata sosu ve fındık
Not Kullanılan materyallerdeki bardak ölçüsü 200 ml
Kurabiye Time Tanımı Yapılışı
Yağlar, vanilya ve pudra şekerimizi karıştıralım nişasta ve kabartma tozumuzu ekleyelim.
En sın unumuzu denetimli formda ekleyelim yumuşak bir kıvam alana kadar yoğuralım.
Tepsimize yağlı kağıt serip şekillendirip 170 derece evvelce ısıtılmış fırınımıza sürelim 10 dakika pişirelim (Ben birinci 6-7 dakika sonra altını kapatıyorum daha beyaz görünüm elde ediyorum)
Sonra pişen kurabiyelerimizi alalım soğumaya bırakıp üzerine çikolata sosu ile süsleyelim. Afiyet olsun