Son Konular

Kuran okumaktan para alinir mi?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
1.389
Meslek
Webmaster

Kuran okumaktan para alınır mı?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 'parayla Kuran okuma fetvası' yayınladı. "Bu sebeple, Kur'an-ı Kerim'in para karşılığında okunması ve okunan Kur'an karşılığında para verilmesi dinen caiz değildir. Böyle bir okumadan dolayı sevap da yoktur. Bu nedenle bu parayı almak helal olmaz."
Evde kuran okuyan hocaya para verilir mi?
İbadet, dünyevî bir menfaat için değil, sadece Allah rızası için yapılır. Bu sebeple, Kur'an-ı Kerim'in para karşılığında okunması ve okunan Kur'an karşılığında para verilmesi dinen caiz değildir.

Para karşılığı Kuran öğretmek caiz mi?

İmam Muhammed'den yapılan nakil bize açıkça gösteriyor ki Hanefilerde aslolan görüş şudur: Yerine getirilmesi bizatihi kişiye vacip olan işlerde, taat ve ibadet türünden olan amellerde icare/ kira akdi yapılması caiz değildir.[20] Şu halde bu umumi kaidenin hususa yansıması şöyle olacaktır; Kur'an öğretmek de bu …
Kuranı Kerimde miras paylaşımı nasıl olur?
Öncelikle Diyanet İşlerinin mealini verelim; 4:11 Allah, size, çocuklarınız (ın alacağı miras) hakkında, erkeğe iki dişinin payı kadarını emreder. (Çocuklar sadece) ikiden fazla kız iseler, (ölenin geriye) bıraktığının üçte ikisi onlarındır. Eğer kız bir ise (mirasın) yarısı onundur.
"El-hamdü lillâhi Rabbil-'âlemîn. Vel-'âkibetü lil-müttekîn. Velâ 'udvâne illâ 'alezzalimîn. Ves-salâtü ves-selâmü 'alâ Rasûlinâ Muhammedin ve 'âlihî ve sahbihî ecme'în.
Cenaze yıkamak için ücret alınır mı?
Ölünün yakınları cenaze işleriyle uğraşan onu yıkayan kimseye, kendisi istemeksizin bir miktar ücret verirse bu paranın alınmasına bir sakınca yoktur. Allah dilerse kendi katındaki ecrini de bu kişiye aynı şekilde ahirette verir. Ölüleri ücret karşılığında yıkayan kimsenin aldığı para helaldir.

Başkasının yerine Kuran okunur mu?

Hatim başkası adına yapılamaz, herkes kendi adına hatim yapabilir. Ancak yapılan hatmin hediye edilmesinde ise bir kişi kısıtlaması bulunmamaktadır. Hatim okunup bitirildikten sonra kişinin ellerini açarak dua etmesi gerekmektedir.
Mevlitten para almak caiz mi?
"İbadet, dünyevi bir menfaat için değil, sadece Allah rızası için yapılır. Bu sebeple Kur'an-ı Kerim'in para karşılığında okunması ve okunan Kur'an karşılığında para verilmesi dinen caiz değil. Böyle bir okumadan dolayı sevap da yoktur.

Ücretli Kuran dersi vermek caiz mi?

Sual: Para karşılığı Kur'an-ı-Kerim okumak caiz mi? Cevap: İbadet yapmak için de adam kiralamak ve namaz kılmak için ev kiralamak, Hanefi ve Hanbeli mezheplerinde sahih değildir. Mesela, ücret ile ezan okutmak, hacca göndermek, imâm tutmak, Kurân-ı Kerîm öğretmek, din dersi öğretmek câiz değildir.
Kuranı kerimi hatim ettikten sonra ne yapılır?
Hatim duası, Kur'an-ı Kerim hatim edildikten sonra iki farklı şekilde yapılabilir. Elbette hatim duasında bu farklılıkların önemi yoktur. Gereken Allah rızası için namaz kılıp, ardından hatim duası okuyarak yaparsınız. Gerekse de Kur'an-ı Kerim'İ aktardıktan sonra kıbleye doğrularak hatim duası yaparsınız.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 'parayla Kuran okuma fetvası' yayınladı. "Bu sebeple, Kur'an-ı Kerim'in para karşılığında okunması ve okunan Kur'an karşılığında para verilmesi dinen caiz değildir. Böyle bir okumadan dolayı sevap da yoktur.
Evde Kur'an okuyan hocaya para verilir mi?

Kuran öğretmek için para alınır mı?

İmam Tahavi bu konuda mefhumen şunları söyler: Rukyeler ve ilaçlara karşılık ücret alınmasında bir beis yoktur. Zira Rukye yapmak insanların tamamı üzerine vacip ve gerekli olan bir şey değildir. Lakin Kur'an-ı Kerim öğretmek böyle değildir. Çünkü insanların bir kısmının diğer bir kısma Kur'an öğretmesi vaciptir.
Dua okuyan hocaya para verilir mi?
PARAYLA DUA OKUTMAK CAİZ Kaya Çilingiroğlu ise hocaya para karşılığı dua okutmak 'caiz mi' diye sordu. Cübbeli'nin cevabı 'Hoca dua okumak için nefes tüketiyorsa alır' şeklinde oldu.

Kuran hatmi kaç kişiye hediye edilir?

Hatim başkası adına yapılamaz, herkes kendi adına hatim yapabilir. Ancak yapılan hatmin hediye edilmesinde ise bir kişi kısıtlaması bulunmamaktadır.
Cenazeden para almak caiz mi?
Ölünün yakınları cenaze işleriyle uğraşan onu yıkayan kimseye, kendisi istemeksizin bir miktar ücret verirse bu paranın alınmasına bir sakınca yoktur. Allah dilerse kendi katındaki ecrini de bu kişiye aynı şekilde ahirette verir.
Allah'ım, Kur'an'la dilimi zinetlendir, yüzümü güzelleştir ve vücudumu da Kur'an'la kuvvetleştir. Okumasını emrin üzerine rızıklandır, gece ve gündüz Kur'an okumamı nasip et ve beni Resulü Ekrem ile ve O'nun en seçkin âl ve ashabıyla birleştir."
Yaşayan biri için yasin okunur mu?
Hz peygamber ölen kişi için dua ettirmiş, kendiside ölen kişi için dua etmiştir. Daha sonraları bu Hz Peygamber cenaze namazı kıldırdı şeklinde kayıtlara geçmiş öylede kalmıştır. Ölenlerin arkasından Yasin okunması, mezhep, tarikat ve cemaatlerin uydurmasıdır. Kuran diri olanı uyarmak için indirilen kitaptır.

Sadece gözle takip ederek hatim olur mu?

Televizyon veya cd'den okunan bir mukabeleyi takip etmek veya dinlemek sevaptır. Ancak bu durumda kişi okunan mukabeleyi sadece dinlemekle yetinirse hatim sevabı alır. Hatim yapmış olmak için Kur'an'ın bizzat tilavet edilmesi/okunması gerekir.
Imamların aldığı para helal mi?
Nitekim İslam âlimleri, imamet, müezzinlik, dini öğretme gibi işler karşılığında ücret veya maaş almayı, bu görevlerin sahipsiz kalmaması gerekçesiyle caiz görmüşlerdir (İbn Nüceym, el-Bahr (Ali et-Tûrî'nin Tekmilesi), VIII, 33; İbn Âbidîn, Reddü'l-muhtâr, II, 60, 302)."

Cenaze yıkamak sevap mi?

Hz. Cabir'den gelen bir rivayete göre, cenazeyi yıkamak günahların affına vesile olmaktadır: "Kim kabir kazarsa, Allah ona cennette bir köşk bina eder. Kim bir cenaze yıkarsa, annesinden doğduğu gün gibi tüm günahlarından sıyrılır. Kim bir ölüyü kefenlerse, Allah ona cennetteki giysilerden bir giysi giydirir…"
Hatime başlamadan önce ne yapılmalı?
Kurana başlamadan öce taze bir abdest alıp, kıbleye dönük şekilde edeplice diz üstü oturmak en iyisidir. Dinimizde her hayırlı işe besmele çekerek başlanması uygun görülmektedir. Kuran-ı Kerim'i okurken Eûzü-Besmele çekmek de yapılması müstehap davranışlardandır.

Ebenin gorevi nedir?

Fiziksel bariyer nedir?

1. Konular

1. 1.280.301
  2. Mesajlar

1. 1.676.607
  3. Kullanıcılar

1. 31.555
  4. Son üye

Geri
Üst Alt