Kuru Güveç (Diyarbakır Yöresi)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Kuru Güveç (Diyarbakır Yöresi) Tanımı İçin Materyaller
2 adet orta uzunluk soğan
2 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı yağ
1 kase kuru patlıcan
2 kase kuru domates
2 kase kuru biber
1 kase kuru bamya
Tuz
Yemeğin üzerini geçecek kadar sıcak su
(İsterseniz kıyma da koyabilirsiniz)

Kuru Güveç (Diyarbakır Yöresi) Tanımı Yapılışı

Bütün kurutulmuş zerzevatları (bamya farklı bir kapta ) sıcak suda 5 10 dk bekletelim.
Daha sonra sıcak suda beklediğimiz kuru zerzevatları (bamya hariç) iyicene elimizle sıkalım ki suyunu süzelim.
Tencereye yağımızı dökelim ve doğradığımız soğanları yağ olan tencereye aktaralım soğan kavrulduktan sonra salçayı da ekleyim ve birlikte kavuralım.
Daha sonra iyicene sıktığımız kuru zerzevatları de tencereye koyalım.
1- 2 dk karıştırdıktan sonra suyumuzu da ekleyip kaynamaya bırakalım.
Sebzeler kuru olduğu için pişmemiş uzun sürecektir. Orta ara karıştıralım.
Kaynağı için suyu azalacaktır suyu azaldığında tekrardan üzerini birazcık geçecek halde sıcak su koyalım. Yaklaşık 40 45 dk kaynayacaktır.
Piştikten sonra sıcak servis ediniz. Afiyet olsun
 
T

Hafif Tatlı (Muhallebili)

T

Antep Fıstıklı Pudingli Yanardağ Kurabiye (Kıyır Kıyır)

  1. Konular

    1. 1.280.273
  2. Mesajlar

    1. 1.677.871
  3. Kullanıcılar

    1. 31.419
  4. Son üye

Geri
Üst Alt