Son Konular

Kuru Madımak Kavurması

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Guest
Kuru Madımak Kavurması Tanımı İçin Malzemeler
200 gr kuru madımak (büyük bir kase)
1 adet kuru soğan
5-6 diş sarımsak
2 adet kapya biber ️
1 adet havuç
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı iri bulgur (Daha fazla da konabilir)
1 fincan zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yeteri kadar tuz
3 bardak sıcak su (Ispanak üzere kolay pişmediği için biraz fazla su istiyor)
Üzeri için
1 kase süzme yoğurt

Kuru Madımak Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Sevgili dünürüm halise hanımın sivas 'tan getirdiği madımakları pişirdim. Nitekim çok hoş bir atıştırmalık oldu. Denemelisiniz.
Önce madımakları yarım saat kadar suda bekletelim. Tel süzgeçten geçirip güzelce yıkayalım.
Diğer taraftan julyen kesilmiş soğanı, havucu ve sarımsağı zeytinyağında soteleyelim.
Salça ve biberleri ek edelim. Biraz daha çevirelim.
Madımakları koyup bir müddet kavuralım.
Bulguru ve sıcak suyu ekleyip karıştıralım. Tuz ve şekerini ayarlayalım. Suyunu çekene kadar pişirelim.
Acı seviyorsanız biraz pul biber koyabilirsiniz.
Çok lezzetli oldu ve iki kişi bir anda bitiriverdik. Teşekkürler halise hanım. Sarmısaklı yahut sade yoğurtla yiyebilirsiniz.Afiyet olsun.
#gulbinskitchen #kurumadımakkavurması #değişiklezzetler #sunum #yoreseltatlar #anneelinden #enfesyemeklerim #aksamanepişirsem #afiyetolsun.

Kuru Madımak Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
T

Tazecik Fasulye

T

Tarcınlı Minik Kurabiyem

  1. Konular

    1. 1.280.873
  2. Mesajlar

    1. 1.677.982
  3. Kullanıcılar

    1. 31.724
  4. Son üye

Geri
Üst Alt