Modoratör
Efsanevi Üye
Kuru patlıcan ve biberle ne yapılır?
Patlıcan ve biberleri ince uzun doğrayıp tencereye ekleyin ve birkaç dakika sürekli karıştırarak kavurun, Suyunu ve tuzunu ekleyip kapağını kapatın, Kısık ateşte 5-10 dk. daha pişirip ateşten alın, Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek servis yapın.
Kurutulmuş patlıcan biber kızartması nasıl yapılır?
Kurutulmuş patlıcan biber kızartması nasıl yapılır?
Kuru Biber Kızartması Nasıl Yapılır?
- Kuru patlıcan ve kuru biberleri iplerinden çıkarın ve güzelce yıkayın. Süzün.
- Haşlanan sebzeleri süzüp suyundan kurtulun. İki üç parça halinde kesin.
- Servis tabağına alın. Bir kasede ezilmiş sarımsak ve yoğurdu karıştırın Servis tabağına aldığınız kızartmanın üzerine dökün.
Kuru patlıcan ve kuru biber yemeği nasıl yapılır?
Kurutulmuş Biber Patlıcan Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kaynamış suya biberleri koyuyoruz.
- 10 dakika biberler haşlanır çıkarılır.
- Daha sonra patlıcan 15 dakika haşlandıktan sonra soğanları doğrayıp kaçırıyoruz.
- Kavrulmuş soğanların içine salça ilave edip karıştırılır.
Kurutulmuş sebze tozu ile neler yapılır?
Kurutulmuş sebze tozu ile neler yapılır?
sebze tozları tuzlu keklerin içerisinde kullanılabilir, sebze unları mantı, makarna, erişte hamuru içinde kullanılabilir, sebzeli makarna elde edilir. Tamamı katkılı un içerisinde kullanılabilir, tatlı veya tuzlu hamur işlerinde aroma ve renk verici olarak kullanılabilir.
Kuru biber Tatarı nasıl yapılır?
Biber Tatarı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Biberler yıkanır ve kurulanır. İrice doğranır.
- Daha sonra, kızgın yağda kızartılır. Servis tabağına alınır.
- İlk sıcaklığı geçince, üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.
- Tereyağı kızdırılarak, toz biber ile karıştırılır ve biber tatarının üzerinde gezdirilir.
Kuru biberden kahvaltılık sos nasıl yapılır?
Kuru biberden kahvaltılık sos nasıl yapılır?
Sabahta biberleri bir güzel blenderdan geçirip bir tencereye alıyoruz. Üzerine sirke tuz şeker ve baharatları ekleyip ocağı açıyoruz. Biraz ısındıktan sonra sarımsakları küçük ince parçacıklar halinde kesip ekliyoruz ve 4- 5 dakika kısık ateşte pişiriyoruz. Sonra kavanoza koyup muhafaza edebilirsiniz.