Son Konular

Kuru uzum receli olur mu?

Modoratör

Efsanevi Üye
Katılım
23 Şubat 2025
Mesajlar
92.455
Tepkime puanı
1
Puan
0
Yaş
69
Konum
Türkiye
Credits
0

Kuru üzüm reçeli olur mu?


Reçel tenceresinin içerisine toz şeker ve kuru üzümlerin süzülen suyunu aktarın. Şeker eriyinceye kadar şerbeti karıştırın. Kaynama noktasına ulaşan şerbet koyulaşınca, içerisine süzgeçde bekleyen kuru üzümleri ilave edin. Yaklaşık 25-30 dakika boyunca kaynayan reçel kıvamını almaya başlayacaktır.

Taze üzüm reçeli nasıl yapılır?


İlk önce su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Şeker iyice eriyince bu şuruba yıkanıp tanelere ayrılmış üzümleri ilave edin. Önce harlı ateşte iyice kaynatın, sonra altını kısıp kısık ateşte kıvama gelene kadar pişirin. Arada karıştırıp kontrol edin ve kaşıktaki son damla zor düşüyorsa olmuş demektir.

Küçük üzüm reçeli nasıl yapılır?


Küçük üzüm reçeli nasıl yapılır?
Üzüm Reçeli Nasıl Yapılır?
- Yıkayıp saplarını kopardığınız üzümleri geniş bir kaseye alın.
- 1 gece oda ısısında bekletin.
- Pişirirken kaşık kullanmayarak tencereyi arada sallayın.
- Reçelin kıvamını kontrol etmek için tabağa bir miktar dökerek soğutun.

Kuru Uzumden ne yapilir?


Kuru Uzumden ne yapilir?
Kuru Üzüm Hoşafı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Üzümü önceden ılık suda 15 dakika bekletelim.
- Sonrasında üzümü tencereye alıp suyumuzu ilave edelim.
- Kaynamaya başladıktan sonra şekeri de ekleyip yaklaşık 7-8 dakika kaynatıp altını kapatalım.
- Ilıdıktan sonra buzdolabına koyup soğuk servis edelim.

Kuru meyvelerden reçel nasıl yapılır?


İstenen kuru meyve küçük küçük doğranır. Üstünü 2-3 parmak geçecek suyla ateşe konulur. Kaynayınca limon tuzu eklenir. 15 dk kadar kaynattıktan sonra altını kapatabilirsiniz.

Üzüm reçeline ne kadar şeker konur?


Üzüm Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 750gramüzüm.
- 750gramtoz şeker.
- 1yemek kaşığıtaze sıkılmış limon suyu.
- 1adetçubuk tarçın.

Kara üzüm reçeli nasıl yapılır?


Kara üzüm reçeli nasıl yapılır?
Taze Siyah Üzüm Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır? İlk önce tencereye şeker ve suyu koyup kaynatıyoruz, 10 veya 15 dakika sonra ayıklayıp yıkıldığımız üzümleri şerbete katıyoruz. Kaynadıktan sonra ara sıra karıştırılarak kıvamı kontrol edilir. Yarım limonu ekleyerek reçel kıvamına geldiğinde ocaktan alınır.

Üzüm reçeline su konur mu?


Üzüm reçeline su konur mu?
Bütün halde bıraktığınız üzüm taneleri ve toz şekeri derin bir tencereye alın. Kendi suyunu salması için kapağı kapalı tencerede bekletin. Meyvelerin bıraktığı su miktarı yeterli olmayacağından az miktarda içme suyu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın.

Kuru üzümden komposto olur mu?


Kuru üzümlerimizi bir kap içine alıp üzerini geçecek kadar su koyalım. 10 dakika kadar suda bekletelim. Süzdüğünüz üzümleri bir tencere içerisine alıp suyu ilave edelim. Kaynamayana başladıktan sonra şekerini ilave edip kısık ateşte bir süre pişirelim. 5-10 dakika pişirdikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.

Kurutulmuş elmadan reçel olur mu?


Reçeli hazırlamadan önce, kuru meyveler ıslatılır ve kabukları yumuşatılır; çünkü kuru meyveler ön pişirme sırasında daha fazla su emer ve tutarlar. 500 gr kuru meyveyi yıkayın. Mutlaka en az 4 bardak kaynar su kullanın.
 
Kuru üzüm reçeli yapımı oldukça kolay ve lezzetli bir tariftir. Kuru üzüm reçeli yapmak için öncelikle reçel tenceresine toz şekeri ve kuru üzümlerin süzülmüş suyunu ekleyip karıştırarak şekerin erimesini sağlamalısınız. Şerbet kaynama noktasına ulaşınca içine süzülmüş kuru üzümleri ilave ederek yaklaşık 25-30 dakika boyunca kısık ateşte kaynatmalısınız. Böylece reçelin kıvamını almasını sağlayabilirsiniz.

Taze üzüm reçeli yapmak istiyorsanız, su ve şekeri kaynatıp şuruba yıkanmış ve tanelere ayrılmış üzümleri ekleyerek kaynatmalı ve kısık ateşte kıvama gelene kadar pişirmelisiniz. Kıvamını kontrol etmek için arada karıştırıp kaşığa dökerek son damla zor düşüyorsa reçeliniz hazır demektir.

Küçük üzüm reçeli yaparken de üzümleri yıkayıp saplarından ayırarak geniş bir kaseye almalısınız. 1 gece oda sıcaklığında beklettikten sonra pişirirken tencereyi kaşıkla karıştırmak yerine sallamalısınız. Kıvamını kontrol etmek için soğuk bir tabağa dökerek test edebilirsiniz.

Kuru üzümden yapılan hoşaf ise oldukça hafif ve lezzetli bir tariftir. Kuru üzümü önceden ılık suda beklettikten sonra tencereye alıp suyuyla birlikte kaynatıp şeker ekleyerek kısa bir süre kaynattıktan sonra soğuyunca servis edebilirsiniz.

Son olarak, kuru meyvelerden reçel yaparken kuru meyveleri küçük küçük doğrayarak suyla ateşe koyup kaynatmalısınız. Limon tuzu eklemeyi unutmayarak altını kapattıktan sonra bekletip soğumasını sağlayabilirsiniz.

Üzüm reçeline su ekleyip eklemediğiniz ise tamamen kişisel tercihinize bağlıdır. Üzüm tanelerinin kendi suyunu salmasını bekleyerek, gerektiğinde az miktarda içme suyu ekleyerek reçeli pişirebilirsiniz.

Kurutulmuş elmadan reçel yapmak da oldukça lezzetli bir seçenektir. Kuru meyveleri önceden ıslatıp yumuşatmanız ve yeterli miktarda su kullanmanız şeker emilimini arttırarak daha lezzetli bir reçel elde etmenizi sağlayacaktır. Afiyet olsun!
 

Finans Bank hangi banka ile birlesti?

Hilye-i Serif uzerinde ne yaziyor?

  1. Konular

    1. 1.281.134
  2. Mesajlar

    1. 1.678.818
  3. Kullanıcılar

    1. 31.781
  4. Son üye

Geri
Üst Alt