- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 5.050
- Meslek
- Webmaster
Kurumsal Zeka ne demek?
Kurumsal zekâ; alınacak kararlara destek olmak üzere iş dinamikleri üzerinde kesin ve belirgin bir anlayış geliştirmek üzere kullanılan yöntem ve süreçler bütünüdür. Kurumsal zeka dağıtık veriler kullanılarak stratejik karar alma durumunda olan kişilere bilgi üretmektedir.
Iş zekası uzmanı olmak için hangi bölüm?
Iş zekası uzmanı olmak için hangi bölüm?
İş zekası uzmanı olmak için resmi bir eğitim mecburiyeti bulunmamaktadır. Üniversitelerin dört yıllık eğitim veren İstatistik, Matematik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ve ilgili bölümlerinden mezun olarak mesleğe adım atmak mümkündür.
Iş zekası altyapısı nedir?
Iş zekası altyapısı nedir?
İş zekası veya kısaca: BI (İngilizce: Business intelligence), iş amaçları için ham veriyi anlamlı ve kullanışlı bilgiye dönüştüren teorilerin, yöntemlerin, süreçlerin, mimarilerin ve teknolojilerin bir kümesidir. BI yeni fırsatlar tanımlamak ve geliştirmeye yardım etmek için büyük miktarlarda bilgi yönetir.
İş zekası kullanıcıları kimlerdir?
Temelde iki tür işletme kullanıcısı vardır: Geçici iş zekası kullanıcısı ve Yetkili kullanıcı. Aralarındaki en önemli fark Yetkili Kullanıcının karmaşık veri kümeleriyle çalışma yeteneğine sahip olmasıdır. Geçici kullanıcı ise önceden belirlenmiş veri setleri ve tablolar üzerinde çalışma yapabilir.
Iş geliştirme uzmanı nasıl olunur?
Iş geliştirme uzmanı nasıl olunur?
İş geliştirme uzmanı olmak için zorunlu olarak eğitim alınması gereken bir bölüm yoktur. Firmalar, içerisinde bulundukları sektöre göre çalışan aramaktadır. Kimya Bölümü ya da İşletme Bölümü gibi farklı bölümlerden mezun olan kişiler de firmaların aradıkları nitelikleri karşıladıkları sürece bu mesleği icra edebilir.
Iş zekası mühendisi nasıl olunur?
Iş zekası mühendisi nasıl olunur?
İş zekası mühendisi olmak için resmi bir eğitim mecburiyeti bulunmamaktadır. Üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Endüstri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ve ilgili bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olarak mesleği icra etmek mümkündür.