Kuşkonmaz dan neler yapilir?
Aldığı Kuşkonmazlarla Ne Yapacağını Bilemeyenlere Alternatif 10 Farklı Tarif
- Kuşkonmaz Çorbası Tarifi.
- Parmesanlı Kuşkonmaz Çorbası Tarifi.
- Fırında Kuşkonmazlı Omlet Tarifi.
- Hollandez Soslu Kuşkonmaz Tarifi.
- Kuşkonmazlı ve Cheddar Peynirli Pizza Tarifi.
- Kuşkonmazlı Karnabahar Pizza.
- Kuşkonmazlı Fırın Somon Tarifi.
Kuşkonmaz bitkisi nasıl yenir?
Kuşkonmazı haşlayarak ya da buharda, ızgarada, mangalda ya da tavada pişirerek yiyebileceğiniz gibi çiğ olarak da tüketebilirsiniz. Eğer kuşkonmazı haşlayarak tüketecekseniz tencereye dik olarak koymalısınız. Çünkü sapı ile uçlarının pişme süresi aynı olmayacaktır.
Kuşkonmaz neden pahalı?
Kuşkonmaz neden pahalı?
Pahalı olmasının tek sebebi üretiminin az olması değil tabi. Üretimi oldukça meşakkatli bir sebze kuşkonmaz. Ekildikten üç yıl sonra toplanabiliyor, yetiştirilmesi de çok emek istiyor. Kuşkonmazın, her az bulunan pahalı yiyecek gibi, sağlığa çok faydalı olduğu söyleniyor.
Kuş konmaz hangi yemeklerde kullanılır?
Kuş konmaz hangi yemeklerde kullanılır?
Özellikle kökleri ve meyveleri ile geçmişten günümüze tıpta kullanılan kuşkonmaz bitkisi, süs amaçlı olarak kuşkonmaz çiçeği adıyla evlerde bulunur. Mutfakta ise beyaza çalan yeşil etli gövdesi ile tüketilen kuşkonmaz, besleyici değerleri ile çorba, salata, zeytinyağlı yemek gibi birçok farklı şekilde sofralara gelir.
Kuşkonmaz hangi yemekte kullanılır?
Kuşkonmaz çorbası nasıl yapılır?
Doğradığınız kuşkonmazları, tereyağında 3-4 dakika kadar kavurun. Çorbaya kıvamını ve tadını verecek olan unu ekledikten sonra kokusu çıkıp, hafif bir renk alana kadar kısık ateşte kuşkonmazlarla birlikte kavurun. Kavrulan una süt ve et suyunu azar azar ekleyip, bir çırpıcı yardımıyla çorbayı karıştırın.
Avronez nasıl yapılır?
Avronez nasıl yapılır?
Girit Usulü Kuşkonmaz (Avronez Veya Asparagus) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yemeklik doğradığımız soğanı, zeytinyağ da kavurduktan sonra elle kırdığımız kuşkonmazları da ilave edip 5 dakika daha döndürüyoruz.
- Bir miktar su ekleyip biraz daha pişiriyoruz.
- Daha sonra un, tuz, sirkeyle bir karışım yapıp, kuşkonmazlara ekliyoruz.
Kuşkonmaz tadı neye benziyor?
Kuşkonmaz tadı neye benziyor?
Aromatik ve baharatsı bir tadı vardır. Beyaz kuşkonmaz sert, sulu, dolgun gövdeli olur ve acılığı daha belirgindir.