Modoratör
Yeni Üye
Kuzey Kore dini inancı nedir?
Kuzey Kore, resmî olarak ateist bir devlettir ve halkın çoğu ateisttir; öte yandan toplumda Budizm inancı da yaygındır. Ayrıca çoğunluğunu Protestanların oluşturduğu Hristiyanlar da vardır.
Kuzey Kore Lideri Kim?
Kuzey Kore Lideri Kim?
Kim Jong-Unşu tarihten beri: 2011Kuzey Kore/LiderKim Jong-un (resmen yazılışı Kim Jong Un, Korece: 김정은; d. 8 Ocak 1983 veya 1984), 2011'den bu yana Kuzey Kore Yüce Lideri ve 2012'den beri Kore İşçi Partisi Başkanı olan Kuzey Koreli siyasetçidir. Kim, Ko Yong-hui (1952–2004) ve 1994'ten 2011'e ülkenin ikinci lideri olan Kim Jong-il'in (1941–2011) ikinci çocuğudur.
Kuzey Kore de kot pantolon giymek neden yasak?
Kuzey Kore de kot pantolon giymek neden yasak?
Batı kültürünün gençleri etkilemesini engellemek gerekçesi ile ülkede aslan yelesi saç ve dar kot pantolonlar yasaklandı.
Juche felsefesi nedir?
Juche uygulaması, tarımsal bağımsızlık ve dışa bağımlılığın bitirilmesi yoluyla sürdürülebilirlik ideallerine dayanmaktadır. Juche ideolojisi, birçok bilgin ve gözlemci tarafından, Kuzey Kore Hükumeti'nin totaliter yönetimini sürdürme ve ülkenin izolasyonunu haklı çıkarma mekanizması olarak eleştirildi.
Koreli erkekler sevgililerine ne der?
Koreli erkekler sevgililerine ne der?
korede kızlar kendinden büyük erkeklere ve sevgililerine oppa derler.
Kuzey Kore devlet başkanı kimdir?
Kuzey Kore devlet başkanı kimdir?
Kim Tok-hunşu tarihten beri: 2020Kuzey Kore/Devlet başkanı
Kim Jong Un Kardeşi?
Kim Yo-jongKim Jong-namKim Jong-chulKim Sol-songKim Hye-kyungKim Jong-Un/Kardeşleri
Kuzey Kore yönetim şekli nedir?
Kuzey Kore yönetim şekli nedir?
DiktatörlükJucheSosyalist devletTek parti rejimiKuzey Kore/Hükümet
Marksist Leninist düşünce nedir?
Marksist Leninist düşünce nedir?
Marksizm-Leninizm, adını Karl Marx ve Vladimir Lenin'den alan, 1920'li yıllarda komünist partiler arasında popülerlik kazanan ideolojik akım. Marksist-Leninist ideoloji kişiye ait özel mülkiyete karşı değil, büyük ölçekli işletmelerin ve toplumsal üretim alanlarının özel teşebbüse ait olmasına karşıdır.