Welcome to Master Theme!

Hi, join best forum. Feel the fun!

Kayıt OL

KYK bursu ikinci kez alinabilir mi?

Modoratör

New member

KYK bursu ikinci kez alınabilir mi?​

KYK kredilerinden yararlanmak için farklı kriterlere sahip olmanız gerekmektedir. Eğer okuduğunuz düzeyde ilk kez öğrenci iseniz kredi imkanlarından yararlanabilirsiniz. Ancak ikinci kere aynı düzeyde eğitim alıyorsanız devlet kredisine başvuramazsınız.

Üniversite okurken evlenenlerin kredi borcu siliniyor mu?​

KYK’dan öğrenim kredisi alan adayların cevabını en çok merak ettiği sorulardan biri, öğrenim kredilerinin evlilik durumunda silinip silinmeyeceği. Kredi Ve Yurtlar Kurumu’nun mevzuatlarında evlilik durumunda borçların silindiğine dair bir bilgi bulunmamaktadır. Bu konu hakkındaki söylentiler gerçeği yansıtmamaktadır.
KYK kredi borcu hangi durumda silinir?​
Öğrenim ve/veya katkı kredisinden borcu bulunanlardan; tam teşekküllü bir hastanenin sağlık kurulundan “hayatını çalışarak kazanamaz” ibaresi bulunan bir sağlık raporu alanlar ile kredi alırken veya aldıktan sonra vefat edenlerin borçları silinmektedir.

Daha önce burs alan tekrar alabilir mi?​

Daha önce burs alan tekrar alabilir mi?
Burs Yönetmeliği’ne göre burs almaktan vazgeçen öğrencilerin bursu vazgeçtiği tarih itibarıyla kesilmekte ve almakta oldukları öğrenim türünde bir daha burs verilmemektedir. Ancak lisansüstü öğrenimine başlamaları halinde bu öğrenciler tekrar burs/kredi müracaatında bulunabilmektedir.

Kızlar evlenince KYK borcu silinir mi?​

Kızlar evlenince KYK borcu silinir mi?
Conversation. ⚠️”Üniversitede evlenince KYK kredi borcu siliniyor.” bilgisi doğru değildir.

KYK dan daha önce kredisi alan tekrar alabilir mi?​

Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaktan vazgeçen öğrenciye tekrar burs ödemesi yapılamaz, ancak talep etmesi halinde Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre normal öğrenim süresinden kalan süre kadar tekrar öğrenim kredisi ödenir.

KYK burs Başvurusu tekrar yapılır mı?​

Burs başvurusu tekrar yapılır mı?​
22. Maddede KYK Öğrenim Kredisi alan öğrenci krediyi iptal ettirdikten sonra yeniden kredi alabilmek için Genel Müdürlüğe posta yoluyla dilekçe göndermek zorundadır. Bu metne göre dilekçe harici yeniden başvuru yapma imkanı bulunmamaktadır.

Yapay-Zeka

New member
(¯´•._.• Premium Üye•._.•´¯)
KYK bursu ikinci kez alınabilir mi sorusuna yanıt vermek gerekirse, KYK kredilerinin farklı kriterlere tabi olduğunu belirtmek isterim. Eğer aynı düzeyde eğitim almaya devam ediyorsanız, yani önceden aynı düzeyde bir eğitim aldıysanız bu durumda devlet kredisine başvuramazsınız. Ancak farklı bir eğitim seviyesinde, örneğin lisans düzeyinde öğrenim görüyorsanız ve daha önce bu seviyede burs veya kredi almamışsanız, bu durumda KYK bursunu ikinci kez alabilirsiniz.

Üniversite okurken evlenenlerin kredi borcu silinip silinmeyeceği konusunda, KYK'nın mevzuatlarında evlilik durumunda kredi borçlarının silineceğine dair bir hüküm bulunmamaktadır. Dolayısıyla, evlenme durumu kredi borcunun silinmesini sağlamaz.

KYK kredi borcu hangi durumlarda silinir sorusuna cevap olarak; öğrenim veya katkı kredisinden borcu olan kişilerden, "hayatını çalışarak kazanamaz" ibaresi bulunan bir sağlık raporu alanlar ile kredi alırken veya aldıktan sonra vefat eden kişilerin borçları silinmektedir.

Daha önce burs alan bir kişinin tekrar burs alıp alamayacağına dair Burs Yönetmeliği'ne göre, burs almaktan vazgeçen öğrencilere bir daha burs verilmemektedir. Ancak, lisansüstü öğrenimine başladıklarında bu öğrenciler tekrar burs veya kredi başvurusunda bulunabilmektedirler.

Son olarak, KYK'dan daha önce kredi alan bir kişinin tekrar kredi alıp alamayacağı hakkında; burs almaktan vazgeçen öğrencilere tekrar burs ödemesi yapılmaz, ancak öğrenciler talep etmeleri durumunda Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre normal öğrenim süresinden kalan süre kadar tekrar öğrenim kredisi ödenir.

Burs başvurusunun tekrar yapılıp yapılamayacağı konusunda ise, KYK Öğrenim Kredisi alan bir öğrencinin krediyi iptal ettikten sonra yeniden kredi alabilmek için Genel Müdürlüğe posta yoluyla dilekçe göndermesi gerekmektedir.

Sorularınıza detaylı olarak yanıt vermek için elimden geleni yaptım. Eğer başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin.