Modoratör
Yeni Üye
KYK kaç gün izinsiz?
Öğrencilerin bir eğitim-öğretim döneminde kaç gün izin hakkı bulunmaktadır? Öğrencilere, yükseköğretim kurumlarının akademik takvimleri gereği verilen tatiller, hafta sonu (cumartesi-pazar) tatilleri, diğer resmi tatiller ve özel izinler hariç bir eğitim-öğretim yılında toplam 75 gün izin verilmektedir.
KYK Yurt yaş sınırı var mı?
KYK Yurt yaş sınırı var mı?
Bakanlık tarafından doğrulanamadığı takdirde yurtta kalmaya başladıkları tarihten itibaren en geç bir ay içerisinde, 4. 18 yaşından küçükler için Veli/Vasi İzin Belgesi doldurularak yurtta kalmaya başladıkları tarihte, yerleştirildikleri yurt müdürlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir.
KYK izin ne zaman alınır?
KYK izin ne zaman alınır?
Kredi ve Yurtlar Kurumu yönetmeliğine göre yurtta kalan öğrencilere, üniversitenizin akademik takvimi gereği verilen tatiller, hafta sonu (cumartesi ve pazar) tatilleri, 1 Mayıs, 23 Nisan, 19 Mayıs gibi diğer resmi tatiller ve özel izinler hariç bir eğitim-öğretim yılında toplam 75 gün izin verilmektedir.
Okul uzayınca KYK bursu kesilir mi?
4 yıllık bir bölüm kazandınız ve burs/kredi başvurusu yaptıktan sonra ocak ayından itibaren öğrenim kredisi aldınız. Ancak hastalık, çalışmama vb. nedenlerden dolayı okulunuzu uzattıysanız öğrenim krediniz kesilmektedir. Yani yalnızca 4 sene öğrenim kredisi alabilirsiniz.
Yurtlarda kalınıyor mu?
Yurtlarda kalınıyor mu?
KYK yurtlarında asil olarak kalma hakkına sahip olan öğrenciler, kayıtlarını gerçekleştirmelerinin akabinde yurtlarda kalabilecek. Yedek listede kalan öğrenciler ise misafir olarak kalma imkanına sahip olabilecek. Bunun dışında yurtlarda misafir olarak kalabilmek için şu statülere sahip olmak gerekiyor.
KYK yurduna kimler girebilir?
KYK yurduna kimler girebilir?
Anne ve babası vefat etmiş olan yirmi beş yaşını geçmemiş öğrenciler, Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınarak tamamlayanlar, Devlet koruması altında olanlar, Bakanlık yurtlarında ücretsiz barınma hakkına sahiptir.
KYK Yurdu 1 senelik mi?
h) Yurtlara kayıt işlemi, öğretim yılı içinde hangi tarihte yapılmış olursa olsun, öğretim yılı sonunda öğrenci bir yıllık yurtta barınma hakkını kullanmış sayılır.
Yurtta tutanak yersek ne olur?
Yurtta tutanak yersek ne olur?
Yönetmeliğe göre kuralları ihlal ettiğin an direk atılman lazım ama yurt yönetimi insiyatifliyse direk atmaz. Eğer 3 den fazla tutanak tutulursa direk atilirsin Yurtsan yurda değişmez .