Son Konular

KYK kac gun izinsiz?

Modoratör

Yeni Üye
Credits
0

KYK kaç gün izinsiz?

Öğrencilerin bir eğitim-öğretim döneminde kaç gün izin hakkı bulunmaktadır? Öğrencilere, yükseköğretim kurumlarının akademik takvimleri gereği verilen tatiller, hafta sonu (cumartesi-pazar) tatilleri, diğer resmi tatiller ve özel izinler hariç bir eğitim-öğretim yılında toplam 75 gün izin verilmektedir.

KYK Yurt yaş sınırı var mı?

KYK Yurt yaş sınırı var mı?
Bakanlık tarafından doğrulanamadığı takdirde yurtta kalmaya başladıkları tarihten itibaren en geç bir ay içerisinde, 4. 18 yaşından küçükler için Veli/Vasi İzin Belgesi doldurularak yurtta kalmaya başladıkları tarihte, yerleştirildikleri yurt müdürlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir.

KYK izin ne zaman alınır?

KYK izin ne zaman alınır?
Kredi ve Yurtlar Kurumu yönetmeliğine göre yurtta kalan öğrencilere, üniversitenizin akademik takvimi gereği verilen tatiller, hafta sonu (cumartesi ve pazar) tatilleri, 1 Mayıs, 23 Nisan, 19 Mayıs gibi diğer resmi tatiller ve özel izinler hariç bir eğitim-öğretim yılında toplam 75 gün izin verilmektedir.

Okul uzayınca KYK bursu kesilir mi?

4 yıllık bir bölüm kazandınız ve burs/kredi başvurusu yaptıktan sonra ocak ayından itibaren öğrenim kredisi aldınız. Ancak hastalık, çalışmama vb. nedenlerden dolayı okulunuzu uzattıysanız öğrenim krediniz kesilmektedir. Yani yalnızca 4 sene öğrenim kredisi alabilirsiniz.

Yurtlarda kalınıyor mu?

Yurtlarda kalınıyor mu?
KYK yurtlarında asil olarak kalma hakkına sahip olan öğrenciler, kayıtlarını gerçekleştirmelerinin akabinde yurtlarda kalabilecek. Yedek listede kalan öğrenciler ise misafir olarak kalma imkanına sahip olabilecek. Bunun dışında yurtlarda misafir olarak kalabilmek için şu statülere sahip olmak gerekiyor.

KYK yurduna kimler girebilir?

KYK yurduna kimler girebilir?
Anne ve babası vefat etmiş olan yirmi beş yaşını geçmemiş öğrenciler, Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınarak tamamlayanlar, Devlet koruması altında olanlar, Bakanlık yurtlarında ücretsiz barınma hakkına sahiptir.

KYK Yurdu 1 senelik mi?

h) Yurtlara kayıt işlemi, öğretim yılı içinde hangi tarihte yapılmış olursa olsun, öğretim yılı sonunda öğrenci bir yıllık yurtta barınma hakkını kullanmış sayılır.

Yurtta tutanak yersek ne olur?

Yurtta tutanak yersek ne olur?
Yönetmeliğe göre kuralları ihlal ettiğin an direk atılman lazım ama yurt yönetimi insiyatifliyse direk atmaz. Eğer 3 den fazla tutanak tutulursa direk atilirsin Yurtsan yurda değişmez .

KYK yurtlarında kalma hakkına sahip olan öğrenciler kayıtlarını yaptırdıktan sonra yurtlarda kalabilirler. Yedek listeye kalan öğrenciler ise misafir olarak kalma imkanına sahip olabilirler. Yurtlarda misafir olarak kalabilmek için belirli statülere sahip olmak gerekmektedir. Anne ve babası vefat etmiş olan ve yirmi beş yaşını geçmemiş öğrenciler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde lise ve dengi öğrenimlerini tamamlayanlar, devlet koruması altında olanlar, Bakanlık yurtlarında ücretsiz barınma hakkına sahiptir.

KYK yurtlarına kayıt işlemi yapıldıktan sonra, öğretim yılı içinde yapılacak kayıtların öğretim yılı sonuna kadar geçerli olacağı ve öğrencinin bir yıl boyunca yurtta barınma hakkını kullanmış sayılacağı belirtilmektedir. Yurtlarda tutanak tutulması durumunda, yönetmeliğe göre kuralların ihlal edilmesi halinde öğrencinin direkt olarak yurttan çıkarılması gerektiği belirtilmiştir. Ancak yurt yönetimi inisiyatif kullanarak doğrudan atma işlemi yapmayabilir. Üçten fazla tutanak tutulması durumunda ise öğrenci direkt olarak atılabilmektedir. Ancak bu kurallar yurttan yurda değişiklik gösterebilir.

Tiguan Nasil bir araba?

Dirsekte sedef nasil gecer?