Modoratör
Efsanevi Üye
Lahana Dolması hangi yöreye aittir?
Ukranya yemeği olan Beyaz Lahana Dolması Ülkemizde Bitlis ve Gümüşhane illerine ait bir Yöresel dolma tarifidir.
Dolmayı ilk kim buldu?
Dolmayı ilk kim buldu?
Biber, domates, soğan, patlıcan ve kabak gibi sebzelerden yapılmaktadır. 2017 yılında Azerbaycan'ın "Dolma yapımı ve paylaşımı geleneği" UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listelerine dahil edilmiştir. Bu geleneğe halen daha Azerbaycan'da rastlanmaktadır.
Sarma ve dolma aynı şey mi?
Sarma ve dolma aynı şey mi?
dolma; biber, kabak gibi sebzelerin içi oyularak doldurulmak suretiyle hazırlanan yemek türüdür. sarma ise; asma yaprağı, karalahana hatta ıspanak gibi yapraklardan sarılmak suretiyle hazırlanan yemek türüdür.
Ekşili dolma hangi yöreye aittir?
Ekşili* Dolma – Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi.
Kara lahana sarması hangi yöreye aittir?
Kara lahana sarması hangi yöreye aittir?
Karalahana dolması Karadeniz yöresine özgü çok lezzetli bir yemektir. Karadenizliler bu sarmanın üzerine domates sosu koymazlar. Hazırlık: 60 dk.
Kestaneli lahana sarması nerenin?
Kestaneli lahana sarması nerenin?
Zeytinyağlı Kestaneli Lahana Dolması – Bursa Kelem adı verilen lahana ile yapılan sarmalar Bursa'da yaygın olarak yetiştirilen kestaneler ile tatlandırılmaktadır.
Patlıcan Dolması hangi yöreye aittir?
Hem pratik hem de aşırı lezzetli olan kuru patlıcan dolması özellikle Güneydoğu Anadolu yöresinde çok meşhur lezzetlerden biridir.
Yaprak sarması dolma mı?
Yaprak sarması dolma mı?
İç malzemesi nasıl olursa olsun, belli bir sebze ya da meyveye doldurulursa "dolma", yaprağa sarılırsa "sarma" oluyor. Doğru, düzgün Türkçede yaprak sarması, pazı sarması olur ama patlıcan sarması, biber sarması denilmez.
Sarmaya neden dolma denir?
Sarmaya neden dolma denir?
sarma: asma yaprağının içine harç konulup, yaprağın sarılmasıyla hazırlanan yemek. dolma: kabak, dolmalık biber ve patlıcanın içine harç koymakla hazırlanan yemek. bu ikisi arasındaki farkı bilmeyen ya da sallamayan kişilerin sarmaya dolma demesidir. oldukça sık yaşanır.
Kuru dolma hangi yöreye ait?
Tane sumak Dolmalarda nasıl kullanılır?
Tane sumak Dolmalarda nasıl kullanılır?
Tencereye dizilir. Sumaklı suyun kalan kısmı, zeytinyağı, tuz, salça karıştırılıp sos hazırlanır. Dolmaların üzerine gezdirilir. Biraz sıcak su gezdirilir (taze dolma yapacaksanız, su dolmaları basmasın çünkü taze sebze de su bırakır çok sulu pişen dolmanın bütün lezzeti suyuna geçer ) Tencere ateşe alınır.