Lahana uzun süre nasıl saklanır?
Süzülen lahana isteğe göre sadece ikiye bölünerek ya da yapılacak yemeğe göre ayrılarak poşetlerde veya kaplarda dondurucuda saklanabilir. Saklama yönteminde hava alma işleminin yapılması sebzenin daha uzun süre taze kalmasını sağlar. Lahananın derin dondurucu içerisinde taze kalma süresi ortalama 8-10 ay arasındadır.
Lahana ile neler yapılır?
Lahana ile neler yapılır?
Ona Burun Kıvırdığınız Her Gün İçin Pişman Olacağınız 10 Farklı Lahana Tarifi
- Lahana Çorbası Tarifi.
- Kapuska Tarifi.
- Fırında Etli Lahana Tarifi.
- Lahana Turşusu Tarifi.
- Lahana Sarması Tarifi.
- Turşu Tadında Mor Lahana Salatası Tarifi.
- Sauerkraut Tarifi.
- Sebzeli Sulu Börek Tarifi.
Beyaz lahana ile neler yapılır?
Beyaz lahana ile neler yapılır?
Beyaz Lahana Tarifleri 33 Farklı Lezzet
- #1 Etli Nefis Lahana Sarması Sevde.
- #2 Lezzeti Sosunda Saklı Lahana Salatası
- #3 Beyaz Lahanalı Tavuk Sote (Ukrayna)
- #5 Fırında Lahana Sarması
- #6 Lahana Dolusu.
- #7 Tavuklu Beyaz Lahanalı Harika Salata.
- #8 Kıymalı Lahana Sarması Nasıl Yapılır?
- #9 Sucuklu Kapuska (Videolu)
Lahanayı derin dondurucuya nasıl konulur?
Derin dondurucuda lahana Suyu süzüldükten sonra bir pişirimlik olarak poşetlere konur. Poşetlerin içerisinde hava kalmayacak şekilde havası alınır, ağzı sıkıca bağlanarak ve üzerine ambalajlama tarihi yazılarak derin dondurucuya konur. lahanayı ön haşlama yapmadan dondurucuya koyarsanız, poşet içinde kırılabilir.
Kıymalı Lahana Yemeği nasıl yapılır?
Kıymalı Lahana Yemeği nasıl yapılır?
Kıymalı Lahana Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Zeytinyağıyla tereyağını ısıttığınız tencereye kıymaları ekleyerek kavurmaya başlayın.
- Kıymaları kavururken sularını saldıktan sonra salçayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Bu sırada lahanaları ince ince doğrayın.
- Kıymaların üzerine lahanaları ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Kırmızı lahana nasıl Kavanozlanır?
Kırmızı lahana nasıl Kavanozlanır?
Lahanayı ince dilimleyin ve üzerine tuz dökerek elinizle ovun. Ovduğunuzda lahanaların suyu çıkacaktır. Bu suyu iyice süzdürün. Lahanaların üzerine zeytinyağı ve sirke dökün ve ağzı sıkıca kapanan cam bir kapta buzdolabında saklayın.
Beyaz lahana nasıl yumuşatılır?
Alternatif bir yöntem olarak, eğer lahana yapraklarını tek tek ayırmadan haşlamak isterseniz ortasındaki sert kısmı bıçak ile kesin ve geniş tencerede kaynamakta olan suyun içine lahanayı kesilen kısım aşağıda kalacak şekilde yerleştirin. Bu şekilde lahana yaprakları 8-10 dakikada yumuşayacaktır.
Beyaz lahana salatası nasıl yapılır?
Beyaz lahana salatası nasıl yapılır?
Beyaz Lahana Salatası Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kullanacağınız lahanaları bol su ile durulayın ve ince ince kıyın.
- Kıyılmış lahana, sirke ve şekeri bir kaseye alıp elinizle ovalayarak karıştırın.
- İki karışımı harmanlayıp servis tabağına alın.
- Beyaz lahana salatasını, fırında tavuk ile birlikte servis edebilirsiniz.
Lahana nasıl bozulur?
Lahana nasıl bozulur?
Çok fazla haşlamayacaksınız, sadece rahat ayrılabilecek kadar suda tutacaksınız. Sudan alıp ilk yaprakları çıkarın. Daha sonra altta kalan yapraklar içinde aynı yöntemi uygulayın. Lahana küçüldükçe, ve buharla ısındıkça yaprakları ayırmak kolaylaşacak, kendiliğinden ayrılıverecektir.
Mor lahana kavanoza nasıl konur?
Lokanta Usulü Mor Lahana Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mor lahanaları derin bir kabın içerisine alın.
- Üzerine tuz ve şeker ekleyip elle iyice yoğurun.
- Suyunu bırakıp yumuşayana kadar lahanalara sirke ve zeytinyağı ekleyip karıştırın.
- Kavanozlara ağzına kadar doldurup suyunu üzerine ekleyin.
- Servis edin.
Kara lahana nasıl ince doğranır?
Kara lahana nasıl ince doğranır?
Eğer tamamını kullanmayacaksanız kullanmayacağınız kadarını bir streç filmle sararak buzdolabına kaldırın. Ortadan ikiye böldüğünüz mor lahanayı ince ince bir bıçak yardımıyla doğramaya çalışın. Ne kadar ince doğrarsanız yumuşatması o kadar kolay olacaktır.
Beyaz lahana en kolay nasıl haşlanır?
Beyaz lahana en kolay nasıl haşlanır?
Kaynayan suya lahana yaprakları yumuşayana kadar bekletilerek daldırılıp çıkartılır. Lahana haşlama esnasında su kaynadığı için fazla suda kalan lahanalar kolaylıkla parçalanabileceğinden hızlı şekilde suda bir kere çevrilerek başka bir kaba alınmalıdır. Lahana haşlama esnasında suyun kaynaması gerekir.
En lezzetli lahana salatası nasıl yapılır?
Lahanayı ince ince doğrayın. Daha sonra büyük bir kabın içine alın, biraz tuz ekleyip lahanaları ellinizle iyice ovun. İnce kıyılmış dereotunu, maydanozu, mısır, turşu ve rendelenmiş havucu, sarımsağı ekleyin. Üzerine zeytinyağı döküp karıştırın.
Beyaz lahana salatasına neler konur?
Beyaz lahana salatasına neler konur?
Yapımı için malzemeler
- 1 adet küçük boy beyaz lahana.
- 1 adet kuru soğan.
- 2 adet havuç
- 1 su bardağı konserve mısır.
- Yarım demet maydanoz.
- 1 adet limon.
- Zeytinyağı
- Tuz.
Lahana Sarması derin dondurucuda nasıl saklanır?
Lahana Sarması derin dondurucuda nasıl saklanır?
Sarmış olduğunuz tüm lahanaları sırt sırta dizin. Ayrı bır sos tenceresinde 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile bir yemek kaşığı salçayı kavurun. Bir miktar su ile açın ,içine tuz ve çay kaşığının ucuyla şeker ekleyin ve lahanaların üzerine dökün. Kapağını kapatarak kısık ateşte sarmalarınızı pişirin.
Lahana Haşlanmadan buzlukta saklanır mı?
Çiğ saklama: Çiğ şekilde saklamak istediğiniz lahanaların kırılmaması için Özen gösterin. Bu nedenlerden ötürü vakumlu buzdolabı poşeti kullanırsanız daha büyük avantaj sağlar. Dondurucuya koyduğunuzda üzerine herhangi başka bir malzeme koymadınız dan emin olun.