Son Konular

Laparoskopik lar nedir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Credits
0

Laparoskopik lar nedir?

Laparoskopik cerrahi, robotik cerrahi veya açık cerrahi yöntemleri ile transabdominal yoldan çıkarılmasını tanımlayan ameliyatlardır.

Miles operasyonu ne demek?

Abdomino perineal eksizyon ya da Miles ameliyatı, rektum ve anüsün çıkartılması, makatın kapatılması ve geride kalan kalın barsağın karın ön duvarında sol alt bölgede küçük bir açıklıktan kolostomi adı verilen ağızlaştırma işlemi yapıması durumudur.

Ultra Low anterior Resection nedir?

Ultra Low anterior Resection nedir?
Rektumun orta bölgesinde yerleşen tümörler için yani, anal hattan itibaren 8–10 cm yerleşen tümörlerde ideal ameliyat anterior rezeksiyondur.

Laparoskopi kaç cm olmalı?

Laparoskopi göbek deliğinden 1 cm çapında bir teleskop ve kameranın girilmesi ve 0.5 cm çapında yardımcı trokarların (içinden alet geçen borular) girilmesi ile yapılan ameliyat yöntemidir. Genel anestezi ile yapılır.

Miles ameliyatı nasıl yapılır?

Abdominoperinal rezeksiyon (miles operasyonu ) rektum kanseri nedeni ile yapılan ameliyatta hastanın kalın bağırsağının son kısmı ile birlikte makat bölgesinin de çıkarıldığı ameliyattır. Makat bölgesinin çıkarılması nedeni ile hastaların kalın bağırsağı karın duvarına bağlanır.

Anterior rezeksiyon nedir tıp?

Anterior rezeksiyon nedir tıp?
Rektum bölgesinde yerleşen kanserlerde kalın bağırsağın sol tarafı ile birlikte rektum bölümü de ameliyat sırasında çıkarılır. Bu bölüm çıkarıldıktan sonra kalın bağırsağın her iki ucu birbirine eklenerek bağırsak devamlılığı eskiden olduğu gibi sağlanır. Hastanın normal yoldan dışkılama işlevini yapması sağlanır.

Laparoskopi tehlikeli mi?

Laparoskopik ameliyat oldukça konforlu ve kısa sürede gerçekleştirilebilmektedir. Günümüzde laparoskopi ameliyatı; pelvik taban tedavisinde, endometriozis probleminin tedavisinde ve rahim kanserinin önlenmesinde de uygulanabilmektedir. Özellikle jinekolojik alanda bu işlemin oldukça fazla avantajı bulunmaktadır.

Laparoskopik cerrahi, karın içindeki organlara minimal invaziv tekniklerle ulaşmayı sağlayan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, karın içine minik kamera ve aletleri sokmak için küçük kesiler yapılır ve cerrahi işlem bu minik deliklerden gerçekleştirilir. Laparoskopik cerrahi, açık cerrahiden farklı olarak daha az invaziv olup hastaların iyileşme sürecini hızlandırabilir, enfeksiyon riskini azaltabilir ve kozmetik açıdan daha memnun edici sonuçlar verebilir.

Miles operasyonu ya da abdomino perineal eksizyon ameliyatı, rektum ve anüs bölgesinin çıkarılması ve ardından kalın barsağın karın ön duvarında yer alan bir açıklık olan kolostomi ile dışkılama işleminin gerçekleştirilmesidir. Bu cerrahi işlem genellikle rektum kanseri gibi durumlarda tercih edilir.

Ultra Low Anterior Resection ise rektumun anal hattan itibaren 8-10 cm yukarısında yer alan tümörlerin cerrahi olarak çıkarılması ameliyatıdır. Bu işlem genellikle rektal kanser tedavisinde uygulanır ve hastanın bağırsak fonksiyonlarını en az şekilde etkilemeyi amaçlar.

Laparoskopi işlemi genellikle göbek deliğinden yaklaşık 1 cm çapında bir teleskop ve kamera ile yapılır. Ayrıca yardımcı olarak yaklaşık 0.5 cm çapında trokar adı verilen borular kullanılır. Bu minimal invaziv cerrahi yöntem genel anestezi altında gerçekleştirilir ve birçok farklı cerrahi prosedürde başarıyla uygulanabilir.

Laparoskopik cerrahi genel olarak güvenli bir yöntemdir ancak her cerrahi işlemde olduğu gibi belirli riskleri bulunmaktadır. Bu riskler arasında enfeksiyon, kanama, organ yaralanması gibi durumlar yer alabilir. Ancak deneyimli cerrahlar tarafından gerçekleştirildiğinde laparoskopik cerrahi genellikle başarılı ve güvenli sonuçlar vermektedir.

Tipta Skleroze ne demek?

Bir direksiyon dersi kac saat?

1. Konular

1. 1.280.797
  2. Mesajlar

1. 1.677.878
  3. Kullanıcılar

1. 31.722
  4. Son üye

Geri
Üst Alt