Modoratör
Efsanevi Üye
Latince olan kökeni ne anlama gelir?
Fransızca Latin veya Latine "Latin dili ile ilgili olan, Latince konuşan" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Latince aynı anlama gelen Latinus sözcüğünden evrilmiştir. Bu sözcük Latium "İtalya"da Roma kenti çevresindeki ova" özel adından türetilmiştir.
Arjante kelimesinin Latince olan kökeni ne anlama gelir?
Doğru cevap: B Gümüş Arjantin'in adı Latince 'Argentum' (gümüş) kelimesinden gelir.
Arcantin kelimesinin Latince olan kökeni ne anlama gelir?
6. Arjantin. Beyaz 'keşifçilerin' bu ülkeye taktığı Latince bir isimdir ve 'gümüş ülke' demektir. Nitekim ülkenin en başta gelen nehirlerinden birinin adı da 'Río de la Plata' olup, İspanyolca'da 'gümüş nehir' demektir.
Denetim kelimesinin kökü Latince hangi kelimeden gelmektedir?
Denetim kelimesinin kökü Latince hangi kelimeden gelmektedir?
Fransızca contrôle "denetim" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Fransızca contrôler "denetlemek" fiilinden türetilmiştir. Bu sözcük Geç Latince contra rotulare "iki defteri kıyaslayarak tahkik etmek" deyiminden evrilmiştir.
Arjantin Latince anlamı Kim milyoner olmak ister?
Arjantin Latince anlamı Kim milyoner olmak ister?
MİLYONER'DE ÇOK KONUŞULAN O SORU Ülkenin ismi nihaî olarak Latincede yer alan ve gümüş anlamına gelen argentum kelimesine dayanmaktadır.
Mısır kelimesi nereden gelir?
arapça ismi olan mısr'dan türkçeleştirilmiş isimdir. * ülkenin ismi cumhûriyet masr'al arabiye diye geçer kendi dillerinde, mısır kelimesi de masr'al 'dan gelir. mısırlılar ülkelerine "mısr" diye hitap ederler. biz de bu ismi kullanırız.
Cafune hangi dil?
Cafune (Brezilya Portekizcesi) Sevgilinin saçları arasında parmaklarını şefkatle gezdirmek..
Saudade ne anlama gelir?
Saudade, Galiçyaca-Portekizcede bir şeyin ya da aşık olunan bir kimsenin yokluğunda hissedilen derin duygusal durumu, özlemi ifade eder. Saudade, kelime ağırlıklı olarak özlenen şeye ya da kimseye hiçbir zaman kavuşulamayacağı anlamını barındırır.
Şabat kelimesi hangi dilden Türkçeye geçmiştir?
Şabat kelimesi hangi dilden Türkçeye geçmiştir?
İbranice şbt kökünden gelen şabāt שַׁבָּת "Yahudilerde dinlenme günü, Cumartesi" sözcüğünden alıntıdır.