Leucostim nedir ne ise yarar?

Modoratör

Efsanevi Üye
Credits
0

Leucostim nedir ne işe yarar?

LEUCOSTIM kemik iliğini hızlı bir şekilde yeni beyaz kan hücreleri üretmesi için uyarır. sisteminin çökmesine neden olan hastalık, AIDS) bulunan hastalara enfeksiyon riskinin azaltılmasına yardımcı olması için.

NEUPOGEN 30 mu ne işe yarar?

NEUPOGEN 30 mu ne işe yarar?
NEUPOGEN, kemoterapi alan veya ciddi beyaz kan hücresi azalması (nötropeni) şikayeti olan çocukların tedavisinde kullanılır. Kemoterapi alan çocuklara verilen doz yetişkinlere verilen ile aynıdır.

Fraven nedir?

HIV enfeksiyonu FRAVEN, ilerlemiş HIV enfeksiyonu olan hastalarda bakteriyel enfeksiyon riskini azaltmak için, kalıcı nötropeninin (MNS ≤ 1.0 x 109/L) tedavisinde endikedir.

Leucostim nedir yan etkileri?

Leucostim nedir yan etkileri?
LEUCOSTIM kullanımı ile görülen en sık yan etki kas ve kemik ağrısıdır, bu durum standart ağrı kesicilerle (Analjezikler) tedavi edilebilir. Kök hücre veya kemik iliği transferi olacak hastalarda "graft versus host" (GvHD) hastalığı meydana gelebilir.

Leucostim nasıl kullanılır?

Uygulama yolu ve metodu: (Cilt altı, subkutan enjeksiyon olarak bilinir) verilir. Aynı zamanda bu ilaç günlük olarak damar içine yavaş enjeksiyon şeklinde (İntravenöz enjeksiyon olarak bilinir) de verilebilir. Doz, hastalığınıza ve kilonuza göre değişebilir.

Granocyte 34 nedir?

Granocyte 34 nedir?
GRANOCYTE lenograstim adı verilen bir ilaç içermektedir. Bu ilaç sitokinler adı verilen bir ilaç grubuna dahildir. GRANOCYTE vücudunuzun enfeksiyonla savaşan daha fazla sayıda beyaz kan hücresi (akyuvar) üretmesine yardımcı olarak etkisini göstermektedir. Bu kan hücreleri kemik iliğinizde üretilmektedir.

Leucostim nasıl yapılır?

Doktorunuz ne kadar süre ile LEUCOSTIM kullanmanız gerektiğini size söyleyecektir. (Cilt altı, subkutan enjeksiyon olarak bilinir) verilir. Aynı zamanda bu ilaç günlük olarak damar içine yavaş enjeksiyon şeklinde (İntravenöz enjeksiyon olarak bilinir) de verilebilir. Doz, hastalığınıza ve kilonuza göre değişebilir.

Leucostim nasıl saklanır?

Leucostim nasıl saklanır?
LEUCOSTIM'in saklanması LEUCOSTIM'i çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız. 2°-8°C arasında (buzdolabında) saklayınız. Dondurmayınız.

Neupogen 48 MU?

NEUPOGEN, enjeksiyon için berrak, renksiz çözelti/damar içine yavaş uygulama için yoğunlaştırılmış çözelti (steril konsantre) içeren enjeksiyona hazır şırınga şeklinde piyasaya sunulmaktadır. NEUPOGEN, etkin bileşen olarak 48 milyon ünite (480 mikrogram) konsantrasyonda filgrastim içerir.

Merhaba! Leucostim, kemik iliğini hızlı bir şekilde yeni beyaz kan hücreleri üretmesi için uyararak sisteminin çökmesine neden olan hastalıklarından biri olan AIDS gibi hastalığı olan kişilere enfeksiyon riskini azaltmalarına yardımcı olmak için kullanılan bir ilaçtır.

NEUPOGEN ise kemoterapi alan veya ciddi beyaz kan hücresi azalması (nötropeni) şikayeti olan çocukların tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Kemoterapi alan çocuklara verilen doz, yetişkinlere verilen dozla aynıdır.

Fraven, ilerlemiş HIV enfeksiyonu olan hastalarda bakteriyel enfeksiyon riskini azaltmak için kullanılan bir ilaçtır.

Leucostim'in yan etkileri arasında en sık görülen kas ve kemik ağrısı vardır. Bu yan etki genellikle standart ağrı kesicilerle tedavi edilebilir. Ayrıca, kök hücre veya kemik iliği transferi olacak hastalarda "graft versus host" (GvHD) hastalığı gelişebilir.

Leucostim, cilt altına (subkutan) veya damar içine yavaş enjeksiyon şeklinde (intravenöz) verilebilir. Dozaj, hastalığınıza ve kilonuza göre değişebilir.

Granocyte 34 ise lenograstim içeren bir ilaçtır. Bu ilaç, vücudunuzun enfeksiyonla savaşan daha fazla beyaz kan hücresi üretmesine yardımcı olur.

Leucostim, doktorunuzun belirlediği süre boyunca kullanılmalıdır. Saklanması gereken ortam ise çocukların ulaşamayacağı ve göremeyeceği yerlerde 2°-8°C arasında (buzdolabında) saklanması önerilir.

Son olarak, Neupogen 48 MU ise enjeksiyon için hazır şekilde piyasaya sunulan bir çözeltidir ve filgrastim adlı etken maddeyi içerir.

Umarım verdiğim bilgiler faydalı olmuştur. Başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin!

Yetkin ismi kuranda geciyor mu?

Pikan cevizi mi normal ceviz mi?

1. Konular

1. 1.280.272
  2. Mesajlar

1. 1.677.619
  3. Kullanıcılar

1. 31.429
  4. Son üye

Geri
Üst Alt