Son Konular

Leziz Patlıcan Musakka Tarifi (Tencerede)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Leziz Patlıcan Musakka Tanımı (Tencerede) İçin Malzemeler
4 orta uzunluk patlıcan
3 diş sarımsak
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
3 bardak sıcak su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
500 gram kıyma

Leziz Patlıcan Musakka Tanımı (Tencerede) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanlarımızı yıkayalım ve yeşil saplarını keselim. Kabuklarını şerit formunda keselim. Ortadan 2 ye bölerek patlıcanlarımızı dilimleyelim.
Bir kaba tuzlu su koyup dilimlediğiniz patlıcanları 15-20 dk tuzlu suda bekletelim. Akabinde süzerek bir peçete üzerine koyun suyunu çekmesi için. (ya da havlu bez kullanabilirsiniz.)
Bir tencereye yağ koyalım. Yağımız kızdığında patlıcanları içine atıp kızartalım.
Kızaran patlıcanlarımızı peçete serili bir kaba alıp koyalım, yağını çekmesi için.
Ayrı bir tencereye yağınızı koyun. Soğan, biber, sarımsaklarınızı doğrayıp kavurun.
Ardından kıymanızı ekleyin, tane tane olana kadar pişirin. Tuz, karabiber ve kimyon ekleyin bir 5 dk bu formda pişirin.
Üzerine kızartmış oldugunuz patlıcanları ekleyip karıştırın.
Kaynatmış olduğunuz suyu üzerine çok az geçecek formda ekleyip yaklaşık 30 dk kısık ateşte pişirmeye bırakın.Afiyet olsun.
Leziz Patlıcan Musakka Tanımı (Tencerede) Fotoğraflı Yapılışı
 
S

İçinizi Isıtacak Ev Yapımı Salep (4 Dakikada Hazır)

S

Hem Pratik Hemde Çok Lezzetli Yaş Pasta Tarifi

Benzer Konular

S
  • Soru Soru
Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler 5 adet küçük boy patlıcan 250 gram dana kıyma 1 adet soğan 3 adet sivri biber 1 adet domates 1 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı tereyağı Karabiber Kırmızı biber Tuz Patlıcan Musakka Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle patlıcanları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
SoruCevap
S
  • Öneri Öneri
Bazı sebzeler vardır, özellikle kırmızı etle birleştiklerinde harikalar yaratır, destan yazdırır, efsane olurlar. En iyi örnekse patlıcandır. Patlıcan çiğ yenemeyecek kadar susuz ve süngerimsi yapıda bir sebze olmasına rağmen; et, sarımsak, yağ, salça ve baharatlarla birleşip harmanlandığında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
T
  • Soru Soru
Tencerede Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler 4 tane patlıcan 3 tane kapya biber 250 ml yazdan hazırlanmış domates 250 gram dana kıyma 2 diş sarımsak 1 adet soğan Yarım yemek kaşığı salça Kimyon Karabiber Pul biber Tuz 1,5 -2su bardağı arası su Tencerede Patlıcan Musakka Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
theking
T
T
  • Soru Soru
Tencerede Patlıcan Musakka Tanımı İçin Gereçler 3 adet patlıcan 300 gram kıyma 1 adet kuru soğan 3 adet yeşil biber 1 adet domates 3 diş sarımsak Bir tutam maydanoz ( isteğe bağlı) Yarım yemek kaşığı domates salçası Yarım yemek kaşığı biber salçası Toz kırmızı biber, karabiber,tuz Zeytinyağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
theking
T
S
  • Soru Soru
Patlıcanlı ne yemek yapılır? sorusu, sofralara lezzet katmak isteyenlerin sıkça sorduğu bir sorudur. Patlıcan, Türk mutfağında sıkça kullanılan bir sebzedir. Patlıcan yemekleri, sağlıklı ve besleyici bir seçenek olabilir. Bu nedenle patlıcanı kullanarak yapılan yemekler, sofralarda sıkça tercih...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
SoruCevap
S
  1. Konular

    1. 1.281.358
  2. Mesajlar

    1. 1.679.163
  3. Kullanıcılar

    1. 31.804
  4. Son üye

Geri
Üst Alt