Lezzet Dolu Kısır Tarifi: Adım Adım Yapılışı ve Püf Noktaları

haberci

Efsanevi Üye
Credits
1.217.647
Kısır: Geleneksel Bir Lezzet
Kısır, Türk mutfağının vazgeçilmez salatalarından biridir. Hem besleyici hem de lezzetli olan bu yemek, çay saatlerinin ve davet sofralarının aranan lezzetidir.

Malzemeler
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet büyük boy domates
  • 3-4 dal taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze nane
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz, pul biber, karabiber

Yapılışı
  1. İnce bulguru geniş bir kaseye alın ve üzerine sıcak suyu ekleyerek karıştırın. Üzerini kapatıp 10-15 dakika şişmeye bırakın.
  2. Bulgur şişerken, domatesi küçük küpler halinde doğrayın. Taze soğan, maydanoz ve naneyi ince ince kıyın.
  3. Bulgur şiştikten sonra zeytinyağını ekleyin ve karıştırın. Ardından domates ve biber salçalarını ilave ederek iyice karıştırın.
  4. Doğradığınız domates, taze soğan, maydanoz ve naneyi bulgura ekleyin. Tuz, pul biber ve karabiber ile tatlandırın.
  5. Son olarak limon suyu ve nar ekşisini ekleyip tüm malzemeleri güzelce harmanlayın.
  6. Kısırınızı servis tabağına alarak üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Püf Noktaları
  • Bulgurun tam yumuşaması için yeterince sıcak su kullanın ve şişme süresine dikkat edin.
  • Kısırın lezzetini artırmak için nar ekşisi miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Taze otları son aşamada ekleyerek yeşilliklerin canlılığını ve aromasını koruyabilirsiniz.

Servis Önerisi
Kısırı soğuk olarak servis yapın ve üzerine ince dilimlenmiş limon ve taze nane yaprakları serpiştirin. Yanında marul yapraklarıyla sunarak hem görsel hem de lezzet açısından zengin bir deneyim sunabilirsiniz.

Lezzet Dolu Ezogelin Çorbası Tarifi: Herkesin Beğenisini Kazanın!

Lezzetli İmam Bayıldı Tarifi: Adım Adım Hazırlık Rehberi

1. Konular

1. 1.280.270
  2. Mesajlar

1. 1.677.436
  3. Kullanıcılar

1. 31.447
  4. Son üye

Geri
Üst Alt