Lezzet Dolu Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi: Adım Adım Hazırlık

haberci

Efsanevi Üye
Credits
1.217.647
Zeytinyağlı Yaprak Sarma, Türk mutfağının en sevilen mezelerinden biridir. İnce ince sarılmış yaprakların içinde, zeytinyağlı iç harç ile buluşan bu lezzet, sofralarınıza taze bir esinti getirir.

Malzemeler
  • 500 gram asma yaprağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 limonun suyu
  • 2 su bardağı sıcak su

Yapılışı
  1. Asma yapraklarını kaynar suya batırarak 2-3 dakika haşlayın ve süzgece alarak soğumaya bırakın.
  2. Kuru soğanları ince ince doğrayın ve zeytinyağının yarısını kullanarak pembeleşene kadar kavurun.
  3. Pirinçleri yıkayın ve kavrulan soğanlara ekleyerek 2-3 dakika daha kavurun.
  4. Çam fıstığı, kuş üzümü, tarçın, kuru nane, tuz, karabiber ve domates salçasını ekleyip karıştırın.
  5. 1 su bardağı sıcak suyu ilave ederek, pirinçler suyunu çekene kadar pişirin ve iç harcı soğumaya bırakın.
  6. Her bir asma yaprağının damar kısmı içe gelecek şekilde, bir tatlı kaşığı iç harç koyarak yaprakları sarın.
  7. Tüm yaprakları sardıktan sonra, tencerenin dibine birkaç yaprak serin ve üzerine sardığınız yaprak sarmalarını dizin.
  8. Kalan zeytinyağını, limon suyunu ve 1 su bardağı sıcak suyu ekleyin.
  9. Üzerine bir tabak kapatarak, kısık ateşte 30-40 dakika pişirin.

Püf Noktaları
  • Yapraklarınızın taze ve ince olmasına özen gösterin; kalın yapraklar sarma işlemini zorlaştırabilir.
  • İç harcı hazırlarken, pirinçlerin diri kalması için fazla pişirmemeye dikkat edin.
  • Sarmaların üzerine tabak koymak, pişirme sırasında açılmalarını önleyecektir.

Servis Önerisi
Serin bir şekilde servis yapın ve üzerini ince doğranmış dereotu ile süsleyin. Yanında yoğurt ile sunarak lezzeti artırabilirsiniz.

Lezzetli ve Pratik: Mercimek Çorbası Tarifi

Lezzetli İçli Köfte Tarifi: Adım Adım Yapılışı ve Püf Noktaları

1. Konular

1. 1.280.272
  2. Mesajlar

1. 1.677.526
  3. Kullanıcılar

1. 31.431
  4. Son üye

Geri
Üst Alt