Lezzetli Hünkar Beğendi Tarifi: Adım Adım Kolay Yapılışı

haberci

Efsanevi Üye
Credits
1.217.647
Giriş
Hünkar Beğendi, Osmanlı mutfağının gözde yemeklerinden biri olup, patlıcan beğendi üzerine konulan nefis etli harcıyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. Bu klasik lezzet, hem sofraları şenlendirir hem de misafirlerinizi etkiler.

Malzemeler
  • 500 gram kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan (doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 2 adet domates (kabuğu soyulup doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 4 adet büyük patlıcan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 limonun suyu
  • Tuz ve karabiber

Yapılışı
  1. Patlıcanları közleyin, kabuklarını soyun ve doğrayın. Limonlu suya koyarak bekletin.
  2. Bir tencerede tereyağını eritin, doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  3. Kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  4. Sarımsak, doğranmış domates ve salçayı ekleyin. Tuz, karabiber ve kekiği ilave ederek 10 dakika daha pişirin.
  5. Başka bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  6. Sütü azar azar ekleyerek hızlıca karıştırın. Kıvam alınca közlenmiş patlıcanları ekleyin.
  7. Tuz ve karabiber ile tatlandırın, rendelenmiş kaşarı ekleyip karıştırarak eritin.
  8. Servis tabağına önce beğendiyi, üzerine etli karışımı yerleştirerek sıcak servis yapın.

Püf Noktaları
  • Patlıcanları közlerken eşit şekilde pişmeleri için arada çevirin.
  • Beğendinin pürüzsüz bir kıvam alması için sütü yavaşça ekleyip sürekli karıştırın.
  • Etin lezzetini artırmak için bir gece önceden marine edebilirsiniz.

Servis Önerisi
Sıcak servis yapın ve üzerine taze kıyılmış maydanoz serpin. Yanında pilav ya da taze ekmekle sunum yapabilirsiniz.

Evde İskender Kebap Keyfi: Adım Adım Pratik Tarif

Kuru fasulye nasıl yapılır?

1. Konular

1. 1.280.273
  2. Mesajlar

1. 1.677.648
  3. Kullanıcılar

1. 31.360
  4. Son üye

Geri
Üst Alt