haberci
Efsanevi Üye
Malzemeler
Yapılışı
Püf Noktaları
Servis Önerisi
Sıcak servis yapın ve üzerine taze maydanoz serpiştirerek görselliği artırın. Yanında pilav veya taze yeşilliklerle sunabilirsiniz.
- 500 gram tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet büyük soğan
- 2 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Yarım limonun suyu
Yapılışı
- Tavuk göğsünü ince şeritler halinde dilimleyin.
- Soğanı, kırmızı ve yeşil biberleri jülyen doğrayın. Sarımsakları ince ince kıyın.
- Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve doğradığınız soğanları ekleyerek 2-3 dakika soteleyin.
- Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha soteleyin.
- Tavukları tavaya ekleyin ve renkleri dönene kadar yüksek ateşte kavurun.
- Dilimlenmiş biberleri ekleyin ve 5 dakika daha soteleyin.
- Soya sosunu, limon suyunu, tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve kekiği ekleyip karıştırın.
- Tüm malzemeler bütünleşene kadar 5-7 dakika daha pişirin.
- Ocaktan alın ve sıcak servis yapın.
Püf Noktaları
- Tavuk göğsünü önceden marine ederek daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.
- Sebzeleri taze ve diri kalacak şekilde çok fazla pişirmemeye özen gösterin.
- Yemeğinize daha fazla aroma katmak için baharatları kendi zevkinize göre artırabilirsiniz.
Servis Önerisi
Sıcak servis yapın ve üzerine taze maydanoz serpiştirerek görselliği artırın. Yanında pilav veya taze yeşilliklerle sunabilirsiniz.